Įdaryti Portobello grybai su bolivine balanda ir baklažanu
Kategorija: Grybų patiekalai
Portobello grybas visiškai nenusileidžia Lietuvos miškų grybų karaliui baravykui. Tiek savo grožiu, tiek savo skoniu gal net lenkia.
Šį kartą gaminau kynva bei daržovėmis įdarytus Portobello grybus. Noriu pasidalinti receptu, tik nebūtina vadovautis juo visiškai tiksliai. Atsidarome savo šaldytuvus bei spinteles, pažiūrime ką galite sukomponuoti, juk tai tikrai ideali proga sunaudoti užsigulėjusius ingredientus. Turėsite nuostabią vakarienę, o gal net kitą dieną į darbą pietus nusinešite.
1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros su kaitinimu iš viršaus ir apačios, plius įjungta vėjelio funkcija.
2. Išverdame kynvą, perliejame šaltu vandeniu bei leidžiame nuvarvėti.
3. Tada į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus.
4. Apkepiname smulkiai pjaustytus paprikas, svogūną, salierą bei baklažaną.
5. Kai jau daržovės suminkštėja, sudedame smulkiai supjaustytus česnaką, čili, druską bei pipirus.
6. Kai jau viskas šiek tiek sušyla, sudedame kynvą ir leidžiame išgaruoti likusiai drėgmei.
7. Išjungiame kaitrą, sudedame smulkiai pjaustytas petražoles bei čiobrelių lapelius, išmaišome.
8. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi arba patepame aliejumi.
9. Grybus nuplauname ir, jei reikia, atsargiai, šaukštelio pagalba išskobiame šiek tiek grybo vidaus (tam, kad pavyktų sutalpinti daugiau įdaro).
10. Sudedame grybus į kepimo formą, o į grybų vidų "sukrauname" pasiruoštą įdarą.
11. Kepame maždaug 20 minučių, kol grybai suminkštėja, o kynva šiek tiek apskrunda. Skanaujame!
Šį kartą gaminau kynva bei daržovėmis įdarytus Portobello grybus. Noriu pasidalinti receptu, tik nebūtina vadovautis juo visiškai tiksliai. Atsidarome savo šaldytuvus bei spinteles, pažiūrime ką galite sukomponuoti, juk tai tikrai ideali proga sunaudoti užsigulėjusius ingredientus. Turėsite nuostabią vakarienę, o gal net kitą dieną į darbą pietus nusinešite.
Ingredientai
- 4 Portabella grybams įdaryti:
- nevirta bolivinė balanda: 0,5 puodelio
- saldžiosios paprikos: 1 (arba pagal skonį)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- baklažanai: 0,5 (nedidelio)
- saliero stiebai: 1 (nedidelio)
- česnakas: 1 skiltelės
- šviežios petražolės: 1 saujos
- čiobrelis: 3-4 stiebelių
- čili pipirai: pagal skonį (švieži arba džiovinti)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros su kaitinimu iš viršaus ir apačios, plius įjungta vėjelio funkcija.
2. Išverdame kynvą, perliejame šaltu vandeniu bei leidžiame nuvarvėti.
3. Tada į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus.
4. Apkepiname smulkiai pjaustytus paprikas, svogūną, salierą bei baklažaną.
5. Kai jau daržovės suminkštėja, sudedame smulkiai supjaustytus česnaką, čili, druską bei pipirus.
6. Kai jau viskas šiek tiek sušyla, sudedame kynvą ir leidžiame išgaruoti likusiai drėgmei.
7. Išjungiame kaitrą, sudedame smulkiai pjaustytas petražoles bei čiobrelių lapelius, išmaišome.
8. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi arba patepame aliejumi.
9. Grybus nuplauname ir, jei reikia, atsargiai, šaukštelio pagalba išskobiame šiek tiek grybo vidaus (tam, kad pavyktų sutalpinti daugiau įdaro).
10. Sudedame grybus į kepimo formą, o į grybų vidų "sukrauname" pasiruoštą įdarą.
11. Kepame maždaug 20 minučių, kol grybai suminkštėja, o kynva šiek tiek apskrunda. Skanaujame!
Raktažodžiai:
balanda, paprikos, svogunai, grybai, baklazanai, petrazoles, ciobrelis, salieras, druska, pipirai
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
Violetinio kalafioro ir bolivinės balandos salotos
Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais
Skaniausi žemėje vištienos kepsniukai, įdaryti kumpiu ir sūriu
Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais
Kepti japoniški baklažanai
Įdaryti baklažanai su grybais, pomidorais ir fermentiniu sūriu
Pikantiškas majonezo, medaus ir agurkų padažas
KREVETĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Faršo kepsniukai su bulvėmis
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5min.
Grybų sriuba su sorų kruopomis
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Morkų ir silkės užtepėlė
Balti šaltibarščiai su česnaku
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Marinuoti grybai žiemai
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
AŠTRUS PADAŽAS "ANTIGRIPINAS"
Egzotiški veganiški pietūs: baklažanas kiniškai
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Arbatos grybas, kinų arbata Kombucha