Įdaryti Portobello grybai su bolivine balanda ir baklažanu

Kategorija: Grybų patiekalai


Įdaryti Portobello grybai su bolivine balanda ir baklažanu

Paskelbė:
03 Rugsėjo 2022
Portobello grybas visiškai nenusileidžia Lietuvos miškų grybų karaliui baravykui. Tiek savo grožiu, tiek savo skoniu gal net lenkia.
Šį kartą gaminau kynva bei daržovėmis įdarytus Portobello grybus.  Noriu pasidalinti receptu, tik nebūtina vadovautis juo visiškai tiksliai. Atsidarome savo šaldytuvus bei spinteles, pažiūrime ką galite sukomponuoti, juk tai tikrai ideali proga sunaudoti užsigulėjusius ingredientus. Turėsite nuostabią vakarienę, o gal net kitą dieną į darbą pietus nusinešite.



Ingredientai



  • 4 Portabella grybams įdaryti:
    • nevirta bolivinė balanda: 0,5 puodelio
    • saldžiosios paprikos: 1 (arba pagal skonį)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • baklažanai: 0,5 (nedidelio)
    • saliero stiebai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • šviežios petražolės: 1 saujos
    • čiobrelis: 3-4 stiebelių
    • čili pipirai: pagal skonį (švieži arba džiovinti)
    • druska
    • pipirai

Recepto paruošimas



1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros su kaitinimu iš viršaus ir apačios, plius įjungta vėjelio funkcija.
2. Išverdame kynvą, perliejame šaltu vandeniu bei leidžiame nuvarvėti.
3. Tada į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus.
4. Apkepiname smulkiai pjaustytus paprikas, svogūną, salierą bei baklažaną.
5. Kai jau daržovės suminkštėja, sudedame smulkiai supjaustytus česnaką, čili, druską bei pipirus.
6. Kai jau viskas šiek tiek sušyla, sudedame kynvą ir leidžiame išgaruoti likusiai drėgmei.
7. Išjungiame kaitrą, sudedame smulkiai pjaustytas petražoles bei čiobrelių lapelius, išmaišome.
8. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi arba patepame aliejumi.
9. Grybus nuplauname ir, jei reikia, atsargiai, šaukštelio pagalba išskobiame šiek tiek grybo vidaus (tam, kad pavyktų sutalpinti daugiau įdaro).
10. Sudedame grybus į kepimo formą, o į grybų vidų "sukrauname" pasiruoštą įdarą.
11. Kepame maždaug 20 minučių, kol grybai suminkštėja, o kynva šiek tiek apskrunda. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: