Prancūziškas kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis - geriausias receptas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai
Ingredientai
- kepenėlės: 1 kilogramo
- svogūnai: 2
- česnakas: 4 skiltelių
- lašinukai: 100 gramų (šį kartą naudojau tikrus kaimiškai parūkytus)
- sviestas: 70-100 gramų
- lauro lapai: keleto
- čiobrelis: kelių šakelių
- tarkuotas muskatas
- romas arba brendis: 70 mililitrų
- džiovintos slyvos: saujos (kartais dedu spanguolių)
- druska
- grūsti pipirai
- alyvų aliejus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių paruoškite kepenėles, kad nebūtų karčios, išimkite visas sausgysles ir plėves, nuplaukite ir nusausinkite.
2. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus ir sviesto pakepinkite susmulkintus svogūnus, dėkite česnakus, šiek tiek vėliau dėkite ir gerai pačirškinkite kubeliais supjaustytus lašinukus, o galiausiai likusį sviestą ir - kepenėles.
3. Sudėjus kepenėles kepkite ant didelės ugnies maždaug 7-10 minučių, svarbiausia jų neperkepti! (turi būti vos vos rožinės)
4. Į kepenėles sudėkite lauro lapus, čiobrelį ir muskatą, druską ir pipirus.
5. Pabaigoje šliūkštelkite romo arba brendžio (palaukite minutėlę, kad nugaruotų alkoholis).
6. Viską sutrinkite blenderiu (turi gautis nesausa tepama masė, jeigu per sausa, galite įdėti sviesto).
7. Galiausiai sudėkite smulkintas džiovintas slyvas (nupiltas verdančiu vandeniu) ir gautą paštetą sudėkite į indelius.
8. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
9. Pastaba. Valgykite tepdami ant naminės duonos ir pabarstykite džiovintais keptais svogūnais. Paštetą galite valgyti keletą dienų, o gal net ir visą savaitę.