Pieniško šokolado triufeliai su kava
Kategorija: Desertai
Savaitgalio rytai man (turbūt kaip ir daugumai) patys smagiausi, nes su kavos puodeliu galiu ramiai žiūrėti kulinarines laidas, niekur neskubėti ir mėgautis kiekviena akimirka. Mėgstu pasisemti idėjų iš kulinarinių laidų, užsirašyti receptus ir kažką išbandyti. Ir šie triufeliai su kava yra iš vienos kulinarinės laidos. Buvau pažadėjusi juos pagaminti savo didžiajai merginai. O dabar savo pažadus pildau.
1. Pirmiausiai kavos pupeles supilkite į indą arba maišelį ir pagrūskite, susmulkindami iki trupinių.
2. Į prikaistuvį suberkite kavos pupeles, užpilkite grietinėle ir užkaiskite virti. Kaitinkite, kol pradės virti. Atvėsinkite.
3. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje.
4. Į šokolado masę per sietelį supilkite grietinėlę (kad kavos pupelės liktų sietelyje). Gerai išmaišykite.
5. Berkite druskos, įtarkuokite šokolado pipirus.
6. Kambario temperatūros sviestą sudėkite į šokolado ir grietinėlės masę. Gerai išmaišykite.
7. Šokolado masę siūlau supilti į formą be dugno, kad būtų paprasčiau išimti triufelius. Jeigu tokios formos neturite naudokite tortinę su atsegamais kraštais. Taigi supilkite šokolado masę į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite stingti į šaldytuvą.
8. Šokoladinę masę supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
9. Kiekvieną apvoliokite kakava. Skanaukite.
10. Pastaba. Triufelius, kiek nesuvalgysite iš karto, laikykite vėsiai, kad neatitirptų.
Ingredientai
- pieniškas šokoladas: 400 gramų
- sviestas: 200 gramų
- grietinėlė: 100 gramų
- kavos pupelės: saujos (didelės)
- druska: žiupsnio
- šokolado pipirai: 4 (naudojau „Druskos namai“ produkciją)
- kakavos milteliai, apvolioti triufeliams: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai kavos pupeles supilkite į indą arba maišelį ir pagrūskite, susmulkindami iki trupinių.
2. Į prikaistuvį suberkite kavos pupeles, užpilkite grietinėle ir užkaiskite virti. Kaitinkite, kol pradės virti. Atvėsinkite.
3. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje.
4. Į šokolado masę per sietelį supilkite grietinėlę (kad kavos pupelės liktų sietelyje). Gerai išmaišykite.
5. Berkite druskos, įtarkuokite šokolado pipirus.
6. Kambario temperatūros sviestą sudėkite į šokolado ir grietinėlės masę. Gerai išmaišykite.
7. Šokolado masę siūlau supilti į formą be dugno, kad būtų paprasčiau išimti triufelius. Jeigu tokios formos neturite naudokite tortinę su atsegamais kraštais. Taigi supilkite šokolado masę į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite stingti į šaldytuvą.
8. Šokoladinę masę supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
9. Kiekvieną apvoliokite kakava. Skanaukite.
10. Pastaba. Triufelius, kiek nesuvalgysite iš karto, laikykite vėsiai, kad neatitirptų.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
sokoladas, pieniskas sokoladas, grietinele, sviestas, kavos pupeles, druska, sokolado pipirai, kakava, kakavos milteliai, triufeliai
Panašūs receptai
Spalvingi šokoladiniai triufeliai
šokolado ir avokado triufeliai
Kavos keksiukai
Tiramisu nekeptas tortas
Dalgona sūrio desertas
Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi
Lengvas pieniškos kavos desertas su avietėmis
Paprasti tinginio triufeliai su sutirštintu pienu ir arbatiniais sausainiais
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Šokoladinis desertas - pyragaitis Stebuklas
Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado įdaru
Tinginių šokoladinis tortas