Pieniško šokolado triufeliai su kava
Kategorija: Desertai
Savaitgalio rytai man (turbūt kaip ir daugumai) patys smagiausi, nes su kavos puodeliu galiu ramiai žiūrėti kulinarines laidas, niekur neskubėti ir mėgautis kiekviena akimirka. Mėgstu pasisemti idėjų iš kulinarinių laidų, užsirašyti receptus ir kažką išbandyti. Ir šie triufeliai su kava yra iš vienos kulinarinės laidos. Buvau pažadėjusi juos pagaminti savo didžiajai merginai. O dabar savo pažadus pildau.
1. Pirmiausiai kavos pupeles supilkite į indą arba maišelį ir pagrūskite, susmulkindami iki trupinių.
2. Į prikaistuvį suberkite kavos pupeles, užpilkite grietinėle ir užkaiskite virti. Kaitinkite, kol pradės virti. Atvėsinkite.
3. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje.
4. Į šokolado masę per sietelį supilkite grietinėlę (kad kavos pupelės liktų sietelyje). Gerai išmaišykite.
5. Berkite druskos, įtarkuokite šokolado pipirus.
6. Kambario temperatūros sviestą sudėkite į šokolado ir grietinėlės masę. Gerai išmaišykite.
7. Šokolado masę siūlau supilti į formą be dugno, kad būtų paprasčiau išimti triufelius. Jeigu tokios formos neturite naudokite tortinę su atsegamais kraštais. Taigi supilkite šokolado masę į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite stingti į šaldytuvą.
8. Šokoladinę masę supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
9. Kiekvieną apvoliokite kakava. Skanaukite.
10. Pastaba. Triufelius, kiek nesuvalgysite iš karto, laikykite vėsiai, kad neatitirptų.
Ingredientai
- pieniškas šokoladas: 400 gramų
- sviestas: 200 gramų
- grietinėlė: 100 gramų
- kavos pupelės: saujos (didelės)
- druska: žiupsnio
- šokolado pipirai: 4 (naudojau „Druskos namai“ produkciją)
- kakavos milteliai, apvolioti triufeliams: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai kavos pupeles supilkite į indą arba maišelį ir pagrūskite, susmulkindami iki trupinių.
2. Į prikaistuvį suberkite kavos pupeles, užpilkite grietinėle ir užkaiskite virti. Kaitinkite, kol pradės virti. Atvėsinkite.
3. Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje.
4. Į šokolado masę per sietelį supilkite grietinėlę (kad kavos pupelės liktų sietelyje). Gerai išmaišykite.
5. Berkite druskos, įtarkuokite šokolado pipirus.
6. Kambario temperatūros sviestą sudėkite į šokolado ir grietinėlės masę. Gerai išmaišykite.
7. Šokolado masę siūlau supilti į formą be dugno, kad būtų paprasčiau išimti triufelius. Jeigu tokios formos neturite naudokite tortinę su atsegamais kraštais. Taigi supilkite šokolado masę į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite stingti į šaldytuvą.
8. Šokoladinę masę supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
9. Kiekvieną apvoliokite kakava. Skanaukite.
10. Pastaba. Triufelius, kiek nesuvalgysite iš karto, laikykite vėsiai, kad neatitirptų.
Raktažodžiai:
sokoladas, pieniskas sokoladas, grietinele, sviestas, kavos pupeles, druska, sokolado pipirai, kakava, kakavos milteliai, triufeliai
ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS SMOOTHIE
Spalvingi šokoladiniai triufeliai
šokolado ir avokado triufeliai
Kavos keksiukai
Pusrytinis kavos kokteilis
Dalgona sūrio desertas
Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!
Airiška kava su viskiu
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Kalėdiniai veganiški triufeliai
Alkoholinis kavos kokteilis: espresso martini
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
Kava "Frappe"
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Šokoladinis kavos tortas
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
Šokoladinis karamelinis pyragas
Saldainiai Rafaelo
Klasikinis tiramisu
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
Šokolado fondiu
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Veganiški šokoladiniai, riešutų sviesto saldainiai be glitimo