Šokolado fondiu

Kategorija: Desertai


Šokolado fondiu

Paskelbė:
02 Kovo 2022
Šokolado fondiu - tobula idėja romantiškam arba šventiškam vakarui, kai labai norisi pasilepinti. Nustebinsite ne tik save, bet ir visus ragaujančius. Norint pagaminti šokolado fondiu, reikės turėti specialų indą, kurį iš apačios šildo maža žvakė, ir smeigtukus, kuriais būtų įmanoma pasmeigti mėgstamų vaisių gabaliukus.



Ingredientai



  • šokolado: 350 gramų
  • grietinėlės: 150 mililitrų
  • mėgstamų vaisių


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia pasiruoškite norimus vaisius. Itin tiks įvairiausi vaisiai (renkamės savo mėgstamiausius): bananus, braškes, įvairias kitas uogas, mandarinus, apelsinus, kriaušes, persikus, abrikosus, mangus ar kas tik ateiną į galvą...
2. Šokoladą mes ištirpinsime ganėtinai greitai. Šokoladą rinkitės tokį, kokį labiausiai mėgstate, bet jis privalo būti be įdaro. Parduotuvėse taip pat yra įmanoma įsigyti specialiai fondiu skirtą šokoladą - jis iškart būna padalintas į mažus mažus rutuliukus.
3. Šokoladą reikia itin smulkiai susmulkinti, nes šokoladą ištirpinti nėra parasta - tai reikalauja daug dėmesio, tinkamos ir ne per aukštos temperatūros ir nuolatinio maišymo. Stenkitės, kad į jį nepatektų drėgmė, tad negalite uždengti dangčio, kad jis greičiau išsilydytų, nes šokoladas susigumuliuos. Idealiausia yra tirpinti karštame vandenyje: į jį pamerkite šokolado ir grietinėlės pilną dubenėlį. Šitaip būsite visiškai užtikrinti dėl tinkamos temperatūros pasiskirstymo, bet galima tirpinti ir tiesiog ant viryklės, bet tuomet ant itin mažos ugnies bei labai atidžiai.
4. Kai jau šokoladas išsilydo, pilkite į šokolado fondiu skirtą indą, kuris jau privalo būti kiek pašilęs nuo žvakės liepsnos, kad mūsų karštas šokoladas vėl nepradėtų stingti.
5. Merkite pasirinktus vaisius į šokoladą ir lepinkitės! Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: