Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon
Kategorija: Desertai
Gana greitai pagaminamas bei visada garantuotai gardus desertas su grietinėle ir maskarponės sūriu, kuris yra tikras gelbėtojas kai netikėtai užsuka svečiai arba kai pats užsinori kažko saldaus, bet tuo pačiu lengvo. Šį kartą Jums parodysiu kaip pagaminti palengvintą Mille Feuille versiją, kurią pagaminti sugebės net ir tie, kurie virtuvėje sukiojasi retokai.
1. Pirmiausia atšildome bemielę sluoksniuotą tešlą ir atsipjauname norimą gabaliuką.
2. Tada kepame tešlą orkaitėje pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės. Aš pati savo tešlą kepiau iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol gražiai apkepė.
3. Atskirai išplakame maskarponės sūrį, kad kiek suminkštėtų.
4. Tuomet kitame inde suplakame gerai atšaldytą grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Rekomenduotina cukraus pudrą dėti jau šiek tiek suplakus grietinėlę.
5. Po to į grietinėlę atsargiai ir lėtai mentele arba virtuviniu kombainu įmaišome maskarponę.
6. Paskui sudedame visą masę į konditerinį maišelį/švirkštą bei gražiai padengiame atvėsusį sluoksniuotos tešlos gabaliuką.
7. Pagardiname norimomis uogomis arba vaisiais. Skanaujame!
Ingredientai
- šaldyta bemielė sluoksniuota tešla: 200 gramų
- 35% riebumo plakamoji grietinėlė: 250 mililitrų
- maskarponė: 135 gramų
- cukraus pudra: 50 gramų
- norimos uogos arba vaisiai (aš naudojau braškes ir šilauoges)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia atšildome bemielę sluoksniuotą tešlą ir atsipjauname norimą gabaliuką.
2. Tada kepame tešlą orkaitėje pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės. Aš pati savo tešlą kepiau iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol gražiai apkepė.
3. Atskirai išplakame maskarponės sūrį, kad kiek suminkštėtų.
4. Tuomet kitame inde suplakame gerai atšaldytą grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Rekomenduotina cukraus pudrą dėti jau šiek tiek suplakus grietinėlę.
5. Po to į grietinėlę atsargiai ir lėtai mentele arba virtuviniu kombainu įmaišome maskarponę.
6. Paskui sudedame visą masę į konditerinį maišelį/švirkštą bei gražiai padengiame atvėsusį sluoksniuotos tešlos gabaliuką.
7. Pagardiname norimomis uogomis arba vaisiais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
Desertas, piragaitis, tesla, bemiele tesla, sloksniuota tesla, maskarpone, avietes, grietinele
FARŠO RUTULIUKAI - "SPURGYTĖS"
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS
Skanėstas su uogomis
Mini picos su sluoksniuota tešla
Latviškas juodos duonos desertas
Greitas mėsos pyragas su grybais.
Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
SALDŪS ŠUNIUKAI
Migdolų pyragas su uogiene
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
NAMINIAI MACARONS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Obuolių desertas
Bemielės tešlos pica
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
Šokoladinis tiramisų tortas
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį