Nekeptas desertas "Obuolių Napoleonas"
Kategorija: Desertų receptai
"Obuolių Napoleonas" – tai lengvas, gaivus ir sveikas desertas, kuris patiks obuolių ir želė mėgėjams. Tai paprastas ir greitas receptas, kuris nereikalauja orkaitės, tačiau vis tiek sukuria puikų skanėstą, kuris puikiai tiks vasaros ar šiltų vakarų desertui. Su šiuo desertu galima eksperimentuoti, naudojant įvairias vaisių rūšis ar skirtingus želė skonius.
Naudingos Sudedamosios Dalys:
- Obuoliai: Obuoliai yra puikus vitamino C, skaidulų ir antioksidantų šaltinis. Jie padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina virškinimą ir palaiko širdies sveikatą.
- Citrinų skonio želė: Želė prideda švelnios rūgštelės, tačiau paprastai želėse yra ir tam tikras kiekis cukraus. Želė gali būti ir papildomas šaltinis, suteikiantis skanų skonį ir tekstūrą desertui.
Ingredientai
- obuoliai: 6-7
- citrinų skonio želė: 2 pakelių (tinka ir apelsinų)
- vanduo: 700 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia obuolius nuplaukite.
2. Išpjaukite sėklalizdžius su specialiu įrankiu.
3. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, maždaug 2 milimetrų storio. Patogiausia tai daryti būtų su mandolina tipo pjaustykle.
4. Želė užpilkite karštu vandeniu ir gerai išmaišykite, kad ištirptų.
5. Šiek tiek pravėsinkite.
6. Želė žiedą ar indą, kuriame gaminsite desertą, patepkite šlakeliu aliejaus.
7. Sudėkite obuolių griežinėlius. Užpilkite žele ir palikite stingti. Skanaukite!