Tortas mamos dienai

Kategorija: Desertų receptai


Tortas mamos dienai

Paskelbė:

Šis tortas su braškėmis, grietinėlės kremu ir vaniliniu biskvitu yra puikus pasirinkimas tiek šventinėms progoms, tiek kasdieniam skanumynui. Švelnus biskvitas, lengvas grietinėlės kremas ir gaivios braškės puikiai dera tarpusavyje ir sukuria nepriekaištingą skonį. O šis tortas ne tik džiugina skonį, bet ir akį – puikus būdas nustebinti svečius ar pasimėgauti su artimaisiais.


Kodėl Šis Tortas Toks Skonis?

  • Vanilinis Biskvitas: Minkštas ir švelnus biskvitas, pagamintas iš kiaušinių, cukraus ir aliejaus, sukuria puikų pagrindą bet kokiam kremui ar įdarui.

  • Grietinėlės Kremas: Plakti grietinėlė su citrinos sultimis suteikia kremo šviežumo ir lengvumo, o jos standumas užtikrina, kad tortas nesukristų ir ilgai išlaikytų savo formą.

  • Braškės: Šviežios braškės suteikia gaivumo, o su citrinos sultimis ir cukrumi pagamintas pertepimas prisideda prie šio skanėsto saldumo ir rūgštumo pusiausvyros.


Ingredientai

Vaniliniam biskvitui (3 storesni biskvitai arba 4 plonesni):
  • kiaušiniai: 5
  • cukrus: 200 gramų
  • miltai: 230 gramų
  • aliejus: 3,5 valgomojo šaukšto
  • vanilinis cukrus: 1 pakelio
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
Grietinėlės kremui:
  • riebi ir kokybiška grietinėlė: 750 mililitrų
  • cukrus: ~6-7 valgomųjų šaukštų (ragaujame, pagal skonį)
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt. (galima prireiktų ir kiek daugiau, žiūrime pagal poreikius)
  • grietinėlės standiklis: 2 pakelių (jei nesusiplaktų grietinėlė)
Braškių pertepimui:
  • šviežios braškės: 250 gramų
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
  • vanduo: 4 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas

1. Braškių pertepimo gaminimas: Nuo braškių pašalinkite kotukus, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais.

2. Braškes dėkite į puodelį, pilkite cukrų ir citrinos sultis. Išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

3. Sumaišykite vandenį su krakmolu ir pilkite į puodelį su braškėmis.

4. Kaitiname ant silpnos kaitros iki masė sutirštėja. Labai trumpai, kad braškės nesuminkštėtų ir neprarastų spalvos. Tik pradės tirštėti, iš karto nukelkite nuo kaitros.

5. Palikite atvėsti.

6. Vanilinio biskvito gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Kiaušinius plakite su cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės trigubai.

8. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

9. Plakdami į kiaušinių masę pilkite aliejų.

10. Į gautą masę sijokite miltus ir atsargiai išmaišykite iki vientisumo. Neplakame.

11. Tešlą pilkite į kepimo formą. Ties viduriu, kad nesusiformuotų kauburys, tešlą pamaišome.

12. Dėkite kepti maždaug 45 minutes. Pirmą pusvalandį nevarstome orkaitės, leidžiame biskvitui iškilti. Vėliau biskvitą tikriname mediniu pagaliuku.

13. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir padaliname į 3 arba 4 dalis. Trijų biskvitų visiškai pakanka. Vieną biskvitą galima pasilikti trupiniams.

14. Grietinėlės kremas: Plakame šaltą grietinėlę po truputį pildami cukrų ir citrinos sultis. Būtinai ragaujame. Jei grietinėlė nesusiplaka, naudojame standiklį. Kremas privalo būti labai standus, nekristi nuo šaukšto. Jei blogai suplaksite grietinėlę, įdėjus braškių sluoksnį, tortas gali ''pasileisti''.

15. Torto surinkimas: Grietinėlės kremą padaliname lygiai abiems sluoksniams ir viršui. Pasiliekame šiek tiek kremo torto šonams.

16. Dėkite pirmą biskvitą į tortinę. Biskvitus galima palaistyti citrinos ir cukraus sirupu, bet tai nėra privaloma. Mūsų šeimoje, mes labiau mėgstame šlapesnius biskvitus, tad aš drėkinau sirupu, bet to galima buvo ir nedaryti.

17. Ant biskvito plonai tepkite grietinėlės, dėkite braškių masės ir ant viršaus storai dėkite grietinėlės kremo. Pasistengiame braškių masę ne tepti, o tik dėti šaukštu nebraukiant, kad nesusimaišytų su grietinėle.

18. Viršutinį sluoksnį grietinėlės ant braškių taip pat dedam ir per daug nebraukome, kad sluoksniai nepersimaišytų.

19. Tą patį pakartojame ir su antru sluoksniu. Viršutinis sluoksnis turėtų būti grietinėlės.

20. Tortą dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.

21. Kitą dieną tortą puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Labai gražu tortą puošti šviežiomis braškėmis. Jei išsikepsite žaliąjį biskvitą, galima apibarstyti jo trupinukais.