Blynų tortas Užgavėnėms su Rududu

Kategorija: Desertų receptai / Blynų patiekalų receptai


Blynų tortas Užgavėnėms su Rududu

Paskelbė:

Blynų tortas su Rududu – tobula desertas visiems mėgstantiems saldumynus. Karamelizuotas sutirštintas pienas Rududu suteikia blynams nepakartojamą skonį, o blynų sluoksniai kartu su šiuo skaniu kremu yra tikras delikatesas. Šis tortas gali būti puikus pasirinkimas šventėms ar tiesiog saldžiai pasimėgauti su šeima.


Nauda:

  • Kiaušiniai – puikus baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis.
  • Pienas – kalcio ir baltymų šaltinis, svarbus sveikiems kaulams ir raumenims.
  • Vanilinis cukrus – natūralus aromatas, kuris suteikia blynams malonų skonį.


Patarimai:

  • Tešla: Svarbu gerai išplakti kiaušinius, kad jie sukurtų purų pagrindą. Taip pat neleiskite tešlai per ilgai stovėti, nes gali tapti per skysta.
  • Karamelizuotas sutirštintas pienas (Rududu) – jei norite, galite šiek tiek šildyti, kad jis taptų dar skystesnis ir lengviau teptųsi.


Ingredientai

Tešlai:
  • kiaušiniai: 8
  • pienas: 1 litro
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • romas: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 490 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejus: 250 mililitrų
Pertepimui:
  • karamelizuotas sutirštintas pienas "Rududu": 1 skardinės (397 gramu)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinius išplakite iki purumo, kol jų tūris padidėja (maždaug 5 minutes).

2. Supilkite pieną ir romą, išmaišykite.

3. Tuomet atskirame dubenyje sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra, kepimo milteliais bei druska.

4. Miltų mišinį suberkite į kiaušinių plakinį ir išplakite iki visiškai vientisos masės.

5. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilkite aliejų.

6. Po to dubenį su paruošta tešla uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 60 minučių.

7. Blynus kepkite (maždaug 22 centimetrų skersmens) keptuvėje. Pilkite maždaug 50 mililitrų tešlos (vienas samtis), greitai tešlą paskirstykite keptuvėje. Kepkite tol, kol blyno paviršius sutirštės ir pamatysite kylančius burbuliukus, o kepanti blyno pusė gražiai apskrus.

8. Paskui atsargiai apverskite ir kepkite kitą blyno pusę.

9. Karamelizuotą sutirštintą pieną šiek tiek paplakite, kad suminkštėtų bei taptų purus.

10. Pasiruoškite didelę lėkštę. Dėkite pirmąjį blyną, tolygiai aptepkite šaukšteliu karamelizuoto sutirštinto pieno ir uždenkite antru blynu. Šitaip susluoksniuokite blynus su kremu. Galite patiekti iškart, arba iki patiekimo laikykite šaldytuve.