Beatos šokoladinis pyragas su rududu

Kategorija: Desertai


Beatos šokoladinis pyragas su rududu

Paskelbė:
30 Lapkričio 2022
Tai fantastiškas - žiemiškas šokoladinis pyragas su rududu pagal Beatą, kvepiantis Kalėdomis. Gaunasi tikrai drėgnas ir sodrus. Gaminsiu dar ne vieną kartą. Labai patiko šis receptas, tad dalinuosi receptu ir su Jumis visais! 

Gamindama naudojau labai retus raudonuosius ilguosius pipirus iš Kambodžos. Jų skonis primena karčią kakavą, cinamoną, vanilę. Nuostabus pasirinkimas ieškantiems naujų skonių ir pojūčių savo lėkštėse! Idealiai tinkantis kalėdiniam laikotarpiui.


Ingredientai


  • šokoladas: 300 gramų (tinka tiek juodasis, tiek pieniškas)
  • sviestas: 100 gramų
  • raudoni ilgieji pipirai: 1-2
  • cinamonas: žiupsnio
  • maltas kardamonas: žiupsnio
  • tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.....
  • apelsininiai druskos dribsniai: žiupsnio
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 1 stiklinės
  • miltai: 5 valgomųjų šaukštų
  • rududu: 0,5 skardinės

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia garų vonelėje ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Ten pat suberkite prieskonius: cinamoną, kardamoną, šviežiai maltą raudonąjį pipirą, apelsininius druskos dribsnius ir aplesino žievelę. Gerai išmaišykite.
2. Kiaušinius išsukite su cukrumi. Supilkite jau šiek tiek pravėsusią šokolado masę. Įsijokite miltus. Masę gerai išmaišykite.
3. Dalį tešlos krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šaukštu dėliokite po gabaliuką rududu.
4. Ant viršaus užpilkite likusią šokoladinę masę.
5. Dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandį. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: