Šokoladinis kūčiukų tinginys
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Kūčiukai: 200 g
- Kondensuotas pienas: 200 g
- Sviestas: 150 g
- Graikiniai riešutai: 100 g
- Kakava: 3 valg. š.
Recepto paruošimas
1. Pasiruošti visus ingredientus gaminimui.
2. Kūčiukus peiliu šiek tiek pasmulkinti ir sudėti į didelį dubenį.
3. Graikinius riešutus pasmulkinti ir suberti prie kūčiukų.
4. Į nedidelį puodą sudėti sviestą jį ištirpinti ant nedidelės kaitros.
5. Į ištirpintą sviestą sudėti kondensuotą pieną ir kakavą.
6. Šluotele labai gerai išmaišyti, kol viskas susijungs ir gausis tiršta šokoladinė masė.
7. Gautą masę supilti į dubenį su kūčiukais ir riešutais.
8. Labai gerai išmaišyti, kad visi kūčiukai ir riešutai pasidengtų mase.
9. Paruoštą tinginį perkelti į maistine plėvele ištiestą formą. Sudėti šaukštu šiek tiek paspaudžiant, kad liktų kuo mažesnį tarpai.
10. Tinginį perkelti į šaldytuvą kelioms valandos, galima laikyti ir per naktį, kad jis pilnai sutvirtėtų.
Panašūs receptai











