Obuolių pyragas su šokolado lašiukais
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Obuoliai (rūgštesni, pvz., 'Granny Smith'): 5-7 vnt.
- Sviestas (ištirpintas ir atvėsintas): 200 g
- Kiaušiniai: 4 vnt.
- Cukrus: 180 g (galima mažinti)
- Miltai (galima naudoti Ekstra): 250 g
- Kepimo milteliai: 2 a.š.
- Vanilinis cukrus: 2 a.š.
Recepto paruošimas
1. Orkaitė įkaitinama iki 180°C temperatūros.
2. Sviestas tirpinamas ir padedamas atvėsti.
3. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai ir pjaustomi plonomis riekelėmis.
4. Kiaušiniai plakami su cukrumi ir vaniliniu cukrumi tol, kol masė tampa balta ir padidėja 2-3 kartus.
5. Įplakamas atvėsintas sviestas ir švelniai išmaišoma.
6. Miltai persijojami, sumaišomi su kepimo milteliais ir švelniai įmaišomi į plakinį, kol nelieka miltų gumuliukų.
7. Tešla maišoma tol, kol jos konsistencija tampa panaši į riebios grietinės tirštumą.
8. Į tešlą suberiami paruošti obuoliai, atsargiai išmaišoma.
9. Tešla pilama į sviestu išteptą kepimo formą (apie 24 cm skersmens).
10. Pyragas kepamas apie 50-60 minučių arba tol, kol medinis iešmelis, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus sausas.