Obuolių pyragas su šokolado lašiukais

Kategorija: Desertai


Obuolių pyragas su šokolado lašiukais

Paskelbė:
13 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Obuoliai (rūgštesni, pvz., 'Granny Smith'): 5-7 vnt.
  • Sviestas (ištirpintas ir atvėsintas): 200 g
  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Cukrus: 180 g (galima mažinti)
  • Miltai (galima naudoti Ekstra): 250 g
  • Kepimo milteliai: 2 a.š.
  • Vanilinis cukrus: 2 a.š.



Recepto paruošimas

1. Orkaitė įkaitinama iki 180°C temperatūros.

2. Sviestas tirpinamas ir padedamas atvėsti.

3. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai ir pjaustomi plonomis riekelėmis.

4. Kiaušiniai plakami su cukrumi ir vaniliniu cukrumi tol, kol masė tampa balta ir padidėja 2-3 kartus.

5. Įplakamas atvėsintas sviestas ir švelniai išmaišoma.

6. Miltai persijojami, sumaišomi su kepimo milteliais ir švelniai įmaišomi į plakinį, kol nelieka miltų gumuliukų.

7. Tešla maišoma tol, kol jos konsistencija tampa panaši į riebios grietinės tirštumą.

8. Į tešlą suberiami paruošti obuoliai, atsargiai išmaišoma.

9. Tešla pilama į sviestu išteptą kepimo formą (apie 24 cm skersmens).

10. Pyragas kepamas apie 50-60 minučių arba tol, kol medinis iešmelis, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus sausas.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: