Sveikesni belgiški vafliai su graikišku jogurtu
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 200 g
- Graikiškas jogurtas: 150 g
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Cukrus: 50 g
- Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilės ekstraktas: 1 arbatinis šaukštelis
- Druska: žiupsnelis
- Augalinis aliejus: 2 šaukštai (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Į didelį dubenį supilti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, gerai išmaišyti.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, įmaišyti graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą, kol masė taps vienalytė.
3. Skystą mišinį atsargiai įmaišyti į sausų ingredientų dubenį, kol gausite vientisą, tačiau per daug nepermaišytą tešlą.
4. Įkaitinti vaflių keptuvę, patepti ją šiek tiek aliejaus ir kepti vaflius, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
5. Patiekti vaflius šiltus, papildomai pabarstant šviežiomis uogomis, medumi arba riešutų sviestu.
6. Santrauka: Šie sveikesni belgiški vafliai yra puikus balansas tarp malonumo ir sveikos mitybos. Graikiškas jogurtas suteikia švelnumo, o mažesnis cukraus kiekis padeda išlaikyti kalorijų balansą.
Panašūs receptai

Belgiški vafliai su obuoliais

Purūs ir minkšti mieliniai vafliai su pienu

Šokoladiniai vafliai su avižų miltais

IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI

Tobuli varškės vafliai su uogomis

Paprasti susukti kefyro vafliai

Čirvinių blynų keptuvė: šokoladiniai vafliai

Traškūs pusryčių vafliai su vanilės nata

Grietininiai vafliai su cinamonu

Traškūs vafliai

Palangos vaflių receptas arba minkšti vafliai su sviestu

Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais