Sūrio pyragas su vyšniomis ir sausainių pagrindu

Kategorija: Desertai


Sūrio pyragas su vyšniomis ir sausainių pagrindu

Paskelbė:
08 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Sausainiai: 400 g
  • Sviestas: 160 g
  • Maskarponė arba kreminis sūris: 500 g
  • Cukrus: 160 g
  • Grietinė: 200 g
  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Miltai: 2 v. š.
  • Vyšnios: 300 g
  • Cukrus: 60 g
  • Krakmolas: 2 v. š.
  • Želatina: 2 a. š.



Recepto paruošimas

1. Pagrindo paruošimas: Susmulkinkite sausainius iki trupinių konsistencijos, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Supilkite mišinį į kepimo formą, paspauskite pirštais, formuodami pagrindą ir kraštelius.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pagrindą 15 minučių.

3. Kremo paruošimas: Dubenyje sumaišykite maskarponę, grietinę, cukrų ir miltus, kol gausite vientisą masę.

4. Tada, maišydami, po vieną įmuškite kiaušinius, kad mišinys būtų lygus ir kreminis.

5. Pyrago kepimas: Supilkite kremą ant iškepto sausainių pagrindo.

6. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C ir kepkite pyragą apie valandą. Iškepto pyrago kraštai turi būti tvirti, o vidurys šiek tiek judėti pajudinus formą.

7. Vėsinimas: Išjungę orkaitę, palikite pyragą atvėsti su pravertomis durelėmis apie valandą.

8. Tada išimkite ir palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje.

9. Vyšnių sluoksnio paruošimas: Puode kaitinkite vyšnias su cukrumi, kol užvirs, tada virkite dar 3-4 minutes. Krakmolą sumaišykite su 3 šaukštais vandens ir supilkite į vyšnių masę, virkite dar 3 minutes, kol sutirštės.

10. Nuimkite nuo kaitros, leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite.

11. Pabaiga: Atvėsusį vyšnių sluoksnį supilkite ant pyrago viršaus ir dėkite į šaldytuvą 5-6 valandoms, geriausia – per naktį, kad skoniai susijungtų.

12. Santrauka: Šis sūrio pyragas su vyšniomis yra kremiškas ir lengvai paruošiamas, puikiai tinkantis šventiniam stalui. Traškus sausainių pagrindas, kreminis sūrio įdaras ir gaivus vyšnių sluoksnis sukuria skonio harmoniją, kuri patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Laikant pyragą šaldytuve per naktį, jis taps dar skanesnis ir lengviau pjaustomas.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: