Lengvas Rafaelo tortas su maskarpone ir migdolais

Kategorija: Desertai


Lengvas Rafaelo tortas su maskarpone ir migdolais

Paskelbė:
09 Kovo 2024

Ingredientai


  • sausainiai: 150 gramų (labiausiai tinka migdoliniai)
  • sviestas: 80 gramų
  • maskarponės sūris: 750 gramų
  • baltas šokoladas: 400 gramų
  • migdolai: 1 saujos
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • kokosų drožlės: 180 gramų
  • želatina: 1 valgomojo šaukštų (+ 50 mililitrų vandens)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.

2. Sausainius susmulkinkite iki trupinių.

3. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainiais.

4. Kepimo indą išklokite su kepimo popieriumi.

5. Suberkite sausainių ir sviesto masę. Gerai suspauskite, suformuodami torto padą.

6. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug 5 minutes.

7. Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ar orkaitėje.

8. Suberkite ant sausainių pagrindo. Prieš tai aš juos dar šiek tiek pasmulkinau.

9. Į prikaistuvį dėkite maskarponės sūrį, 200 gramų baltojo šokolado ir įspauskite citrinos sultis. Kaitinkite, kol gausite vientisą masę.

10. Tuomet sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ši ištirps. Sūrio masę nukelkite nuo kaitros.

11. Suberkite kokoso drožles ir gerai išmaišykite.

12. Pilkite masę ant sausainių pagrindo.

13. Garų vonelėje ištirpinkite 200 gramų baltojo šokolado (įdėjau dar papildomai maždaug 30 gramų sviesto) ir užpilkite jį ant torto viršaus.

14. Pabarstykite likusiomis kokoso drožlėmis.

15. Tortą dėkite į šaldytuvą sutvirtėti.

16. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją - pvz. su braškėmis ir rafaelo saldainiais.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: