Obuolių pyrago skonio chia pudingas su migdolų pienu ir granola
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Migdolų pienas: 150 ml
- Chia sėklos: 2 šaukštai
- Medus: 1 šaukštelis (plius 1 šaukštelis obuoliui karamelizuoti)
- Vanilinis cukrus: labai mažas žiupsnelis
- Obuolys: pusė vieneto
- Cinamonas: pagal skonį
- Granola: pagal skonį (apie 1-2 šaukštus)
Recepto paruošimas
1. Migdolų pieną sumaišykite su chia sėklomis, šaukšteliu medaus ir žiupsneliu vanilinio cukraus.
2. Leiskite pastovėti 2 minutes, tuomet dar kartą pamaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų skystyje.
3. Padėkite mišinį į šaldytuvą per naktį.
4. Kitą rytą pusę obuolio supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje su šaukšteliu medaus ir cinamonu, kol obuolys taps minkštas ir švelniai karamelizuotas.
5. Chia pudingą išimkite iš šaldytuvo ir ant jo viršaus pabarstykite granolą.
6. Užbaikite patiekalą sudėdami keptą obuolį ant pudingo viršaus.
7. Patiekite iš karto ir mėgaukitės šiltu obuolių pyrago skoniu ir gaiviu chia pudingo pagrindu.
8. Santrauka: Šis chia pudingas yra puiki alternatyva tiems, kurie ieško sveikesnių pusryčių ar užkandžių variantų, nes jis aprūpina svarbiausiomis maistinėmis medžiagomis ir suteikia natūralų saldumą. Tinka tiek tiems, kurie mėgsta pudingą, tiek norintiems išbandyti naują rudens skonį su šiltu obuolio aromatu ir granolos traškesiu.