Traškūs avižiniai sausainiai su soda

Kategorija: Desertai


Traškūs avižiniai sausainiai su soda

Paskelbė:
13 Rugsėjo 2024

Ingredientai

32 sausaniams:
  • Sviestas (kambario temperatūros): 200 g
  • Rudasis cukrus: 1 stiklinė (arba 3/4 stiklinės baltojo cukraus)
  • Kiaušinis (L dydžio): 1 vnt.
  • Vanilinis cukrus: 1 a.š.
  • Druska: 1/3 a.š.
  • Cinamonas: 1 a.š.
  • Miltai (tipo 550 C ar D): 1 stiklinė
  • Kepimo milteliai: 3/4 a.š.
  • Soda: 1/2 a.š.
  • Avižiniai dribsniai (naudojau išverdančius per 5 min.): 2,5 stiklinės
  • Razinos (ar kiti mėgstami priedai, pvz., riešutai, kokoso drožlės): saujelė


Recepto paruošimas

1. Sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska suplakite iki purios, šviesios masės. Plakimas turi būti kruopštus, kad sviestas gerai susimaišytų su cukrumi ir būtų gaunama lengva tekstūra.

2. Įmuškite kiaušinį ir plakite dar apie minutę, kol masė taps vienalytė ir blizgi.

3. Atskirame inde sumaišykite sausus ingredientus – miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir razinas (ar kitus priedus). Šis mišinys turėtų būti gerai sumaišytas, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

4. Sausų produktų mišinį supilkite į sviesto-kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai gerai susijungtų į vieną tešlą.

5. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį, kad avižiniai dribsniai pabrinktų ir tešla šiek tiek sutvirtėtų.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių Celsijaus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

7. Iš tešlos suformuokite mažus kamuoliukus, naudodami šaukštą, ir sudėkite juos ant kepimo skardos, palikdami nemažus tarpus. Kamuoliukai turėtų būti šiek tiek suspausti, kad kepdami susiformuotų sausainiai.

8. Kepkite sausainius 15-20 minučių, kol gražiai paruduos. Svarbu sekti kepimo procesą, kad sausainiai nebūtų perkepti.

9. Santrauka: Traškūs avižiniai sausainiai su soda yra gardus ir sveikas užkandis, puikiai tinkantis prie arbatos ar pieno puodelio. Jie suteikia ilgalaikį energijos šaltinį, o pritaikant ingredientus pagal savo skonį, šie sausainiai gali tapti tikru hitu jūsų kepinių repertuare.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: