Meduoliukai su marcipanu

Kategorija: Desertų receptai


Meduoliukai su marcipanu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Medus: 60 g
  • Cukraus sirupas (Golden syrup arba medus): 60 g
  • Rudas cukrus: 1 v. š.
  • Sviestas: 60 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Miltai: 150 g
  • Soda: 1 a. š.
  • Kakava: 1,5 a. š.
  • Meduolių prieskoniai (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, kardamonas): 1,5 a. š.
  • Marcipano masė: 300 g
  • Slyvų džemas (ar kitas rūgštesnis džemas): 200 g
  • Šokoladas: 200 g
  • Bekvapis aliejus: 3 v. š.



Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitinsite iki 175 laipsnių. Kepimo formą (23 x 30 cm dydžio) išklosite kepimo popieriumi.

2. Puode su storu dugnu ant silpnos ugnies tirpdote medų, cukraus sirupą, rudąjį cukrų ir sviestą. Paliksite, kol šiek tiek atvės.

3. Miltus sumaišysite su soda, kakava ir meduolių prieskoniais, persijosite.

4. Į medaus ir sviesto mišinį įmušate kiaušinį, viską gerai išmaišote.

5. Palaipsniui įpilsite miltus ir vėl gerai sumaišysite, kol gausite vientisą tešlą.

6. Tešlą supilsite į kepimo formą, išlyginsite mentele ir kepsite 15–20 minučių arba kol iškeps (tikrinsite mediniu pagaliuku). Iškepusį atvėsinsite ant grotelių.

7. Marcipano masę iškočiosite pagal kepimo formos dydį. Meduolį perpjausite išilgai per pusę. Kiekvieną pusę pertepate džemu. Ant apatinio sluoksnio uždėsite marcipano lakštą ir uždengsite antru sluoksniu.

8. Padėsite į šaldytuvą per naktį.

9. Šokoladą su aliejumi ištirpinsite virš vandens vonelės. Atšaldytą meduolį supjaustysite kvadratėliais (maždaug 2 x 2 cm dydžio) ir kiekvieną aptepsite šokoladu.

10. Paliksite ant grotelių arba kepimo popieriaus, kol sustings šokoladas.

11. Santrauka: Meduoliukai su marcipanu – tai skanus ir aromatingas desertas, puikiai tinkantis šventėms. Juose susijungia saldumas ir rūgštumas, o marcipanas suteikia ne tik išskirtinį skonį, bet ir naudingų medžiagų organizmui. Šis desertas gali būti pritaikytas pagal skonį, keičiant džemą ar kitus ingredientus, tačiau dėl didelio cukraus kiekio turėtų būti vartojamas saikingai.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook