Šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 400 gramų
- miltai: 270 gramų
- kakava: 60 gramų
- soda: 2 arbatinių šaukštelių
- actas: 2 arbatinių šaukštelių (sodos "nugesinimui)
- grietinė: 400 gramų (naudojau 30% riebumo)
- riešutai: 75 gramų (naudojau žemės riešutus)
- sviestas: 300 gramų (riebalų mišiniai netinka)
- virtas kondensuotas pienas: 600 gramų (arba "Rududu")
- stipri juoda kava: 125 mililitrų
- cukrus
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės.
2. Tada atskirame inde sumaišome grietinę bei kakavą.
3. Riešutus susmulkiname.
4. Grietinės masę supilame į išplaktus kiaušinius, suberiame miltus, supilame sodą "užgesintą" su actu, suberiame susmulkintus riešutus.
5. Viską gerai išmaišome.
6. Gautą tešlą padaliname į dvi lygias dalis.
7. Tuomet 26 centimetrų skersmens formą išklojame kepimo popieriumi bei ištepame riebalais.
8. Supilame vieną dalį į kepimo formą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
9. Tą patį padarome ir su antra dalimi tešlos. Patikrinti ar iškepęs biskvitas galima su mediniu iešmeliu, jeigu jį ištraukus jis bus švarus, galima traukti iš orkaitės, nes jau iškepė. Iškeptus biskvitus perpjauname į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
10. Po to kremui išplakame kambario temperatūros sviestą su kambario temperatūros "Rududu".