Plikytos tešlos riestės - pyragaičiai su maskarponės sūrio įdaru

Kategorija: Desertai


Plikytos tešlos riestės - pyragaičiai su maskarponės sūrio įdaru

Paskelbė:
14 Lapkričio 2023

Ingredientai

Pyragėlių tešlai:
  • sviestas: 100 gramų
  • pienas: 120 mililitrų
  • vanduo: 120 mililitrų
  • miltai: 150 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 4
Įdarui:
  • maskarponė: 200 gramų
  • miltelinis cukrus: 1 šaukšto
  • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
  • aguonos: 1 šaukšto


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių į puodą supilame pieną bei vandenį, sudedame susmulkintą kambario temperatūros sviestą, suberiame druską.

2. Statome ant ugnies. Kai užvirs, maišydamos kaitiname, kol ištirps sviestas. Ugnį sumažiname.

3. Toliau vis maišydami suberiame miltus. Kaitiname (nenustojame maišyti), kol tešloje neliks gumuliukų bei ji atšoks nuo puodo sienelių.

4. Nukeliame nuo ugnies.

5. Tuomet į pravėsusią tešlą po vieną įmušame kiaušinius. Masę sukrečiame į konditerinį švirkštą arba maišelį.

6. Kepimo popieriumi ištiestoje kepimo skardoje sukame maždaug dviejų pirštų pločio juostas ratu taip, kad jų galai susiliestų.

7. Po to dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 15 minučių. Temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių bei kepame dar apie 15 minučių. Maždaug 10 minučių palaikome išjungtoje orkaitėje.

8. Maskarponę gerai ištriname su abiejų rūšių cukrumi bei aguonomis.

9. Sukrečiame į švarų konditerinį švirkštą. Juo į kiekvieno pyragėlio vidų per apačią įšvirkščiame masės (prieš tai kepinukus kur nors įpjauname).

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: