Ispaniškos spurgos Churros

Kategorija: Desertai


Ispaniškos spurgos Churros

Paskelbė:
18 Balandžio 2022
Keliaudami su vyru, mes mėgstame išbandyti dar neragautus patiekalus ir be abejonės atrasti naujus desertus. Churros - tai dar vienas ragautas desertas. Tiesa, Maljorkoj jų teko paragauti tik viešbutyje (niekur mieste jų neradau), tai suprantama, ir skonis buvo ne kažką... Viešbučių restoranuose, apskritai, visi desertai dažniausiai yra pirktiniai ir beskoniai. Iš smalsumo ragavau viską, tačiau daugiau teko raukyti nosį nei mėgautis. Na, o dabar siūlau išbandyti šį receptą ir jums. Man ir mano vyrui labai patiko. 1 puodelis - 250 mililitrų.



Ingredientai



  • Tešlai:
    • vanduo: 1 puodelio
    • miltai: 1 puodelio
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (45 gramų)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 4 vidutinio dydžio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • Apvoliojimui:
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • Kepimui:
    • saulėgrąžų aliejus: 1 litro

Recepto paruošimas



1. Pirmiausiai aliejų supilame į platų puodą ir gerai įkaitiname.
2. Į kitą puodą supilame vandenį, aliejų, dedame sviesto, šaukštą cukraus, druskos ir vanilės. Viską užverdame.
3. Sumažiname ugnį iki lėtos kaitros, į puodą suberiame miltus ir nuolat maišome, kol tešla sušoks į vientisą gabalą. Paverdame 1 minutę. Neužmirtame nuolat maišyti.
4. Tešlą sukrečiame į dubenį. Mušame po vieną kiaušinį gerai po kiekvieno išsukame.
5. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį su dideliu žvaigždutės antgaliu.
6. Tešlą spaudžiame iškart į įkaitusį aliejų. Darome maždaug 10 centimetrų ilgio virveles. Tešlą nukerpame žirklėmis. Kepame kelias minutes, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
7. Iškeptas spurgas dedame ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
8. Tuomet apvoliojame cinamono - cukraus mišinyje. Tiekiame iš karto. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: