Smetoniškas medaus tortas

Kategorija: Desertai


Smetoniškas medaus tortas

Paskelbė:
04 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • cukrus: 1 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
  • kiaušiniai: 3-4
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio (nugesinto su 1 arbatinio šaukšteliu acto)
  • miltai: 4-6 stiklinių
  • sviestas: 150 gramų
  • medus: 7-10 šaukštų
 Pertepimui:
  • grietinė: 1,2 kilogramo (arba grietinėlė)
  • citrinos: 2
  • cukraus pudra: 6-7 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)


1. Iš pradžių į dubenį įmušame kiaušinius bei juos gerai išplakame

2. Suberiame cukrų, supilame medų, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Dubenį įstatome į karšto vandens vonelę bei masę plakame kol sutirštės ir pasidarys puri. Tuomet masę atvėsiname bei suberiame miltus, nugesintą sodą arba kepimo miltelius.

3. Minkome, kol nelips prie rankų.

4. Užminkytą tešlą dedame į maistinę plėvelę padedame maždaug 60 minučių šaltai.

5. Po to tešlą išimame iš šaldytuvo ir išimame iš maistinės plėvelės.

6. Tada iš atšaldytos tešlos ant kepimo popieriaus (prieš tai patepto su aliejumi) iškočiojame norimo dydžio blynus (kad lengviau kočiotųsi bei tešla neliptų prie kočėlo - pastarąjį taipogi patepti aliejumi).

7. Ant iškočioto blyno uždedame didelę lėkštę arba apskritą formą bei išpjauname apskritimus.

8. Kepame iki 220-250 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kartu su kepimo popieriumi), kol paruduos. Tik įdedame, ir jau reikia labai greitai ištraukiame, kepa vos kelias minutes.

9. Nuo iškepusio dar karšto blyno atsargiai nulupame kepimo popierių bei iškart apipjauname kraštelius pagal formą.10. Po to į grietinę supilame citrinų sultis, suberiame cukraus pudrą - ji suteikia purumo. Gerai išplakame mikseriu iki standumo.

11. Kremu pertepame iškeptus lakštus.

12. Viršų ir torto kraštus taipogi aptepame paruoštu kremu, tada apibarstome trupiniais bei mažiausiai 8 valandom (idealiausia visai parai) paliekame vėsiai, kad susigertų kremas.

13. Papuošiame tortą pagal savo norus ir fantaziją.

14. Prapjauname ir lepinamės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: