Kit Kat tortas

Kategorija: Desertai


Kit Kat tortas

Paskelbė:
09 Lapkričio 2022
Užsienio maisto tinklaraščiai tiesiog perpildyti šio Kit Kat torto - gražuolio receptais. Bet pačiai neteko rasti dar lietuviško varianto, todėl teko pačiai įjungti lakią fantaziją ir kibti į eksperimentus.. Atrodo, kad labai gerai pavyko ! Dariau tortą šokoladinį šį kartą bet antrąjį kartą dar paeksperimentuočiau ką nors ir su karamele, nors tortas ir taip labai saldus ! Bene saldžiausias kokį tik man pačiai yra tekę ragauti, todėl jeigu nesate didžiuliai saldumo mėgėjai, mažinkite cukraus proporciją recepte. :)

Taigi, štai Jums klasikinis Kit kat torto receptas. Einame gaminti! :) 



Ingredientai



  • Tortui:
    • M&M's: ~200-250 gramų (pagal torto didumą, galite dėti ir kitų saldainių, puikiai tinka ir braškės)
    • Kit kat batonėliai: pagal torto didumą (12 centimetrų skersmens tortui reikėjo 3 batonėlių, bet jei darote normalaus dydžio ~24 centimetrų, tuomet reikia 6-7)
  • Šokoladiniam biskvitui: 
    • sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 120-160 gramų (pagal savo skonį)
    • miltai: 300 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • druska: poros žiupsnelių
    • natūralios kakavos milteliai: 4-6 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 1-4 valgomųjų šaukštų (nėra būtina, jeigu tešla bus tirštoka, ją galite praskiesti)
  • Šokoladiniam kremui:
    • šokoladas: 360 gramų (ne mažiau)
    • sviestas: 60 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 2 žiupsnelių
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 80 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 2 lašų
  • Karameliniam kremui:
    • "Rududu": dviejų trečdalių skardinės (270 gramų)
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • pakepinti žemės riešutai: 100 gramų (tinka ir anakardžiai)


Recepto paruošimas



1. Biskvitas: Sviestą išsukame iki purios masės (mediniu šaukštu) ir dalimis suberiame cukrų bei išsukame iki baltumo.
2. Tada kiaušinius išplakame iki putų atskirame dubenyje. Išplaktą kiaušinių masę dalimis įmaišome į sviesto-cukraus mišinį.
3. Suberiame visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Tešlą gerai išmaišome. Jeigu per tiršta, įpilame kelis šaukštus pieno (daugiausiai 4 šaukštai).
5. Kepame kepimo popieriumi išklotoje skardoje (jeigu naudojama silikoninė skarda - popieriaus nereikia), 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite ar jau iškepė, jeigu sausas - traukiame lauk! Jeigu ne, dar palaukiame.
6. Šokoladinis kremas: Šokoladą susmulkinkite ir kaitinkite dubenėlyje ant garų (dubenėlio dugnas neturi liesti vandens).
7. Kol dar šokoladas nespėjo visas ištirpti, sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Tuomet nukelkite nuo kaitros.
8. Sumaišykite druską, cukrų ir cinamoną.
9. Sumaišykite šokolado ir cukraus mišinius.
10. Įdėkite vanilės ekstrakto ir dar kartą viską išmaišykite (bus kietoka, sunkiai maišoma masė, todėl neišsigąskite, pienas ją suskystins).
11. Pamažu supilkite pieną ir sumaišykite iki vientisos masės.
12. Karamelinis kremas: Minkštą sviestą išsukame mediniu šaukštu iki purumo, supilame "Rududu", sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišome.
13. Torto surinkimas: Pravėsusį biskvitą padalinkite į tris dalis (man pačiai lengviausia perpjauti peiliu).
14. Biskvitus sušlakstykite kava (pasidarykite tirpią kavą kaip paprastai). Nepagailėkite kavos, nes kuo daugiau sudrėkinsite, tuo tortas gausis minkštesnis, bet nereikia ir persistengti, kad nesutižtų.
15. Pirmą biskvitą aptepkite šokolado kremu. Dėkite antrą ant viršaus ir aptepkite karameliniu kremu. Trečią vėl šokolado kremu. Aptepkite šokolado kremu šonus.
16. Kit kat batonėlį padalinkite į dvi dalis, galite ir į 4, juos perpjaukite perpus. Dėkite prie torto šonų ir paspauskite, kad nekristų.
17. Tada torto paviršių užpildykite saldainiais. Ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms! Tam, kad kit kat šokoladukai neatliptų, galite aprišti juosta, siūlu. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: