Nuostabaus skonio, lengvai pagaminamas tortas "Miško kelmas"
Kategorija: Desertai
Su tokiu tortu man visada pavyksta nustebinti ir nudžiuginti savo svečius bei giminaičius. Tortas "miško kelmas“ ganėtinai paprastai pagaminamas, bet tuo pačiu originalus, kad kartais net sunku patikėti, kad jis buvo pagamintas namuose.
1. Paruošiame "užpildymą": Užpilame džiovintus vaisius verdančiu vandeniu, paskui atskirai supjaustome riešutus, slyvas, džiovintus abrikosus bei razinas.
2. Rekomenduotina atkreipti dėmesį į tai, kad jeigu džiovinti vaisiai pasirodys sausi, atskiedžiame šiek tiek karštu vandeniu, kad jie taptų panašesni į uogienę. Sumaišome riešutus su slyvomis.
3. Paruošiame tešlą: Kruopščiai išplakame kiaušinius su cukrumi, tuomet sudedame grietinę, sodą su actu bei miltus. Jeigu tešla per minkšta, įdedame miltų. Suformuojame 8 tešlos rutuliukus.
4. Tada iš kiekvieno tešlos rutulio, suformuojame ritinius su įdaru. Turėtume turėti 2 ritinius su slyvomis bei riešutais, 3 ritinius su razinomis ir 3 ritinius su džiovintais abrikosais.
5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame ritinius iki auksinės rudos spalvos.
6. Tuomet atvėsiname ir supjaustome į mažus gabaliukus.
7. Padarome grietinėlę iš grietinės ir cukraus. Norėdamos tai padaryti, tiesiog išmaišome ingredientus maišytuvu, kol cukrus visiškai ištirps.
8. Paimame gilų indą su nuimamu dugnu (arba tik giliu dubeniu), įtiesiame į jį plėvele. Gerai ištepame plėvelę su grietinės sluoksniu, tuomet sudedame supjaustytus ritinius, padengiame grietine ant viršaus ir taip toliau tęsiame visus sluoksnius.
9. Paliekame tortą šaldytuve 8 valandoms, po to apverčiame jį ir gausite tokį grožį. Papuošiame viršų ir kraštus šokoladu su graikiniais riešutais. Šio torto gabaliuka puikiai atrodo lėkštėje. Skanaus!
Ingredientai
- grietinė: 1 puodelio
- cukrus: dviejų trečdalių puodelio
- kiaušiniai: 1
- soda: 0,5 šaukštelio (išplakta su actu)
- miltai: 3 puodelių
- Kremui:
- grietinė: 750 mililitrų
- cukrus: 1-1,5 stiklinės
- "Užpildymui":
- džiovinti abrikosai ir razinos: po 150 gramų
- riešutai ir slyvos: po 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Paruošiame "užpildymą": Užpilame džiovintus vaisius verdančiu vandeniu, paskui atskirai supjaustome riešutus, slyvas, džiovintus abrikosus bei razinas.
2. Rekomenduotina atkreipti dėmesį į tai, kad jeigu džiovinti vaisiai pasirodys sausi, atskiedžiame šiek tiek karštu vandeniu, kad jie taptų panašesni į uogienę. Sumaišome riešutus su slyvomis.
3. Paruošiame tešlą: Kruopščiai išplakame kiaušinius su cukrumi, tuomet sudedame grietinę, sodą su actu bei miltus. Jeigu tešla per minkšta, įdedame miltų. Suformuojame 8 tešlos rutuliukus.
4. Tada iš kiekvieno tešlos rutulio, suformuojame ritinius su įdaru. Turėtume turėti 2 ritinius su slyvomis bei riešutais, 3 ritinius su razinomis ir 3 ritinius su džiovintais abrikosais.
5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame ritinius iki auksinės rudos spalvos.
6. Tuomet atvėsiname ir supjaustome į mažus gabaliukus.
7. Padarome grietinėlę iš grietinės ir cukraus. Norėdamos tai padaryti, tiesiog išmaišome ingredientus maišytuvu, kol cukrus visiškai ištirps.
8. Paimame gilų indą su nuimamu dugnu (arba tik giliu dubeniu), įtiesiame į jį plėvele. Gerai ištepame plėvelę su grietinės sluoksniu, tuomet sudedame supjaustytus ritinius, padengiame grietine ant viršaus ir taip toliau tęsiame visus sluoksnius.
9. Paliekame tortą šaldytuve 8 valandoms, po to apverčiame jį ir gausite tokį grožį. Papuošiame viršų ir kraštus šokoladu su graikiniais riešutais. Šio torto gabaliuka puikiai atrodo lėkštėje. Skanaus!
Raktažodžiai:
grietine, cukrus, tortas, kiausiniai, soda, miltai, abrikosai, razinos, riesutai, slyvos
Nekeptas plikytų sausainių tortas
Velykinė pascha
Burokėlių mišrainė su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis
Silkė su džiovintais vaisiais - svečiai labai ją giria!
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
Prancūziškas skrebutis su karamelizuotais abrikosais
Nekeptas varškės pyragas su džiovintais vaisiais
Džinas su toniku
6 vaisiai, kurie būtini mūsų organizmui kasdien
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Baravykų sriuba
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Saldžiųjų bulvių (batatų) Gnocchi su miško grybais
Bulvienė su džiovintais grybais
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Nekeptas desertas: šokoladiniai kokosų pyragaičiai
Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis
Aguoninis tortas su kondensuotu pienu
Aguonų tortas su maskarpone