Nuostabaus skonio, lengvai pagaminamas tortas "Miško kelmas"

Kategorija: Desertai


Nuostabaus skonio, lengvai pagaminamas tortas "Miško kelmas"

Paskelbė:
27 Spalio 2022
Su tokiu tortu man visada pavyksta nustebinti ir nudžiuginti savo svečius bei giminaičius. Tortas "miško kelmas“ ganėtinai paprastai pagaminamas, bet tuo pačiu originalus, kad kartais net sunku patikėti, kad jis buvo pagamintas namuose. 



Ingredientai


  • grietinė: 1 puodelio
  • cukrus: dviejų trečdalių puodelio
  • kiaušiniai: 1
  • soda: 0,5 šaukštelio (išplakta su actu)
  • miltai: 3 puodelių

  • Kremui:
    • grietinė: 750 mililitrų
    • cukrus: 1-1,5 stiklinės

  • "Užpildymui":
    • džiovinti abrikosai ir razinos: po 150 gramų
    • riešutai ir slyvos: po 100 gramų

Recepto paruošimas



1. Paruošiame "užpildymą": Užpilame džiovintus vaisius verdančiu vandeniu, paskui atskirai supjaustome riešutus, slyvas, džiovintus abrikosus bei razinas.
2. Rekomenduotina atkreipti dėmesį į tai, kad jeigu džiovinti vaisiai pasirodys sausi, atskiedžiame šiek tiek karštu vandeniu, kad jie taptų panašesni į uogienę. Sumaišome riešutus su slyvomis.
3. Paruošiame tešlą: Kruopščiai išplakame kiaušinius su cukrumi, tuomet sudedame grietinę, sodą su actu bei miltus. Jeigu tešla per minkšta, įdedame miltų. Suformuojame 8 tešlos rutuliukus.
4. Tada iš kiekvieno tešlos rutulio, suformuojame ritinius su įdaru. Turėtume turėti 2 ritinius su slyvomis bei riešutais, 3 ritinius su razinomis ir 3 ritinius su džiovintais abrikosais.
5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame ritinius iki auksinės rudos spalvos.
6. Tuomet atvėsiname ir supjaustome į mažus gabaliukus.
7. Padarome grietinėlę iš grietinės ir cukraus. Norėdamos tai padaryti, tiesiog išmaišome ingredientus maišytuvu, kol cukrus visiškai ištirps.
8. Paimame gilų indą su nuimamu dugnu (arba tik giliu dubeniu), įtiesiame į jį plėvele. Gerai ištepame plėvelę su grietinės sluoksniu, tuomet sudedame supjaustytus ritinius, padengiame grietine ant viršaus ir taip toliau tęsiame visus sluoksnius.
9. Paliekame tortą šaldytuve 8 valandoms, po to apverčiame jį ir gausite tokį grožį. Papuošiame viršų ir kraštus šokoladu su graikiniais riešutais. Šio torto gabaliuka puikiai atrodo lėkštėje. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: