Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru

Kategorija: Desertai


Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru

Paskelbė:
22 Kovo 2022
Šaltanosiai ir ne kitaip. Man labai labai gražus šių virtinukų pavadinimas, todėl kitaip jų ir nevadinu.



Ingredientai



  • Tešlai:

    • miltai: 330 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • druska: žiupsnio

  • Uogų įdarui:

    • mėlynės: 1 stiklinės
    • cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto

  • Padažui:

    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: žiupsnio
    • mėgstamos uogos


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių miltus berkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę, ten muškite kiaušinį ir berkite druskos. Masę pamaišykite.
2. Tuomet supilkite vandenį. minkykite tešlą, kol ši taps elastinga bei minkšta.
3. Galite pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
4. Mėlynes pabarstykite cukrumi.
5. Po to tešlą iškočiokite, taurele arba specialia formele išspauskite apskritimus.
6. Dėkite mėlynių įdaro ir gražiai užspauskitme kraštelius.
7. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10-12 minučių.
8. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir sudėkite grietinę. Padažą maišykite, kol cukrus ištirps ir jis taps vientisas.
9. Išvirusius virtinukus apšlakstykite padažu, pabarstykite uogomis. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: