Palangos vaflių receptas arba minkšti vafliai su sviestu
Kategorija: Desertai
Ar kada ragavote vaflių Palangoje ir pagalvojote kaip juos gamina? Štai Jums receptas, jie gaunasi praktiškai identiški ir niekada manęs nenuvilia. Labai skanūs ir minkšti.
1. Pirmiausia ištirpiname sviestą ir paliekame jį atvėsti.
2. Tada kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki masė pabals bei tūris padidės mažiausiai 2-3 kartus. Tikrai nepatingėkite gerai paplakti, tai užima papildomas kelias minutes, bet iškepę vafliai gausis žymiai puresni.
3. Tuomet šaukštu įmaišome atvėsusį sviestą, pieną bei persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi gautis tiršta, tarsi riebios grietinės tirštumo. Jei gavosi skystesnė, įdedame dar šiek tiek miltų, o jei tirštesnė - įpilame šlakelį pieno.
4. Kepame įkaitintoje vaflių keptuvėje. Patys gardžiausi šie vafliai, kol dar karšti.
5. Galite patiekti su mėgstama uogiene, medumi arba kitais mėgstamais pagardais. Skanaus!
Ingredientai
- miltai: ~600 gramų (kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir naudojamų miltų rūšies)
- pienas: 500 mililitrų
- sviestas: 260 gramų
- cukrus: 200 gramų
- kiaušiniai: 6 (didesni)
- vanilinis cukrus: 1,5 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ištirpiname sviestą ir paliekame jį atvėsti.
2. Tada kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki masė pabals bei tūris padidės mažiausiai 2-3 kartus. Tikrai nepatingėkite gerai paplakti, tai užima papildomas kelias minutes, bet iškepę vafliai gausis žymiai puresni.
3. Tuomet šaukštu įmaišome atvėsusį sviestą, pieną bei persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi gautis tiršta, tarsi riebios grietinės tirštumo. Jei gavosi skystesnė, įdedame dar šiek tiek miltų, o jei tirštesnė - įpilame šlakelį pieno.
4. Kepame įkaitintoje vaflių keptuvėje. Patys gardžiausi šie vafliai, kol dar karšti.
5. Galite patiekti su mėgstama uogiene, medumi arba kitais mėgstamais pagardais. Skanaus!
Raktažodžiai:
vafliai, sviestas, palangos vafliai, minksti vafliai, miltai, pienas, cukrus, kiausiniai, kepimo milteliai, uogiene
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!
Traškūs vafliai
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
BLYNAI SU RICOTTA
Veganiški keksiukai su razinomis
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Tortas "Krepvilis"
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Šokoladinis tiramisų tortas
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Sausainiai VILNIUS su glajumi
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Morkų ir varškės apkepas
Biskvitiniai grybukai
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Blynų receptas su kefyru
Švelnus pyragas su persikais
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu