Popsiukai - Cake pops

Kategorija: Desertai


Popsiukai - Cake pops

Paskelbė:
Tokius popsiukus (cake pops) galima gaminti ir iš atlikusio biskvito nuo gaminto torto. Tokie popsiukai man itin mieli bei gražūs, kad niekada negaliu jų atsisakyti. Pilvo juosta man tikrai nepadėkos. :)
Jeigu neturite pagaliukų, tai nerekomenduoju naudoti plonų šiaudelių, nes jie nelabai atlaiko šiuos popsiukus. 




Ingredientai



  • Biskvitui:

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 150 gramų
    • miltai: 160 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • kakava: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų (jeigu norisi šokoladinio biskvito)

  • Popsiukų kamuoliukams:

    • iškepto biskvito trupiniai
    • "Klijai rutuliukams" (100 gramų lydyto sviestas; kondensuotu pieno; rududu - ką turite arba su kuo labiau norisi)
    • mediniai pagaliukai

  • Papuošimui:

    • šokoladas: ~100-200 gramų
    • pienas: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • įvairiausi pabarstukai
    • smulkinti riešutai
    • kokoso drožlės


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu, kol masė padvigubėja bei tampa tiršta.
2. Tada persijokite kepimo miltelius, miltus bei kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišykite į kiaušinius.
3. Pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku, ar jau iškepė).
4. Iškeptą biskvitą atvėsinkite bei sutrupinkite į smulkius trupinius.
5. Tuomet sviestą ištirpinkite ir dėkite į trupinių masę. Viską išmaišykite, suminkykite ir formuokite rutuliukus.
6. Į suformuotus rutuliukus smeikite medinius pagaliukus ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
7. Po to šokoladą su pienu ištirpinkite garų vonelėje arba ant silpnos kaitros.
8. Imkite sustingusius popsiukus, merkite į išlydytą šokoladą, sukite, kol gražiai bei tolygiai pasidengia šokoladu ir papuoškite.
9. Paruoštus cake pops rutuliukus dėkite į skiklinę ir patiekite. Skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook