Popsiukai - Cake pops
Kategorija: Desertai
Tokius popsiukus (cake pops) galima gaminti ir iš atlikusio biskvito nuo gaminto torto. Tokie popsiukai man itin mieli bei gražūs, kad niekada negaliu jų atsisakyti. Pilvo juosta man tikrai nepadėkos. :)
Jeigu neturite pagaliukų, tai nerekomenduoju naudoti plonų šiaudelių, nes jie nelabai atlaiko šiuos popsiukus.
1. Pirmiausia kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu, kol masė padvigubėja bei tampa tiršta.
2. Tada persijokite kepimo miltelius, miltus bei kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišykite į kiaušinius.
3. Pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku, ar jau iškepė).
4. Iškeptą biskvitą atvėsinkite bei sutrupinkite į smulkius trupinius.
5. Tuomet sviestą ištirpinkite ir dėkite į trupinių masę. Viską išmaišykite, suminkykite ir formuokite rutuliukus.
6. Į suformuotus rutuliukus smeikite medinius pagaliukus ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
7. Po to šokoladą su pienu ištirpinkite garų vonelėje arba ant silpnos kaitros.
8. Imkite sustingusius popsiukus, merkite į išlydytą šokoladą, sukite, kol gražiai bei tolygiai pasidengia šokoladu ir papuoškite.
9. Paruoštus cake pops rutuliukus dėkite į skiklinę ir patiekite. Skanaukite!
Jeigu neturite pagaliukų, tai nerekomenduoju naudoti plonų šiaudelių, nes jie nelabai atlaiko šiuos popsiukus.
Ingredientai
- Biskvitui:
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 150 gramų
- miltai: 160 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- kakava: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų (jeigu norisi šokoladinio biskvito)
- Popsiukų kamuoliukams:
- iškepto biskvito trupiniai
- "Klijai rutuliukams" (100 gramų lydyto sviestas; kondensuotu pieno; rududu - ką turite arba su kuo labiau norisi)
- mediniai pagaliukai
- Papuošimui:
- šokoladas: ~100-200 gramų
- pienas: 3-4 valgomųjų šaukštų
- įvairiausi pabarstukai
- smulkinti riešutai
- kokoso drožlės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu, kol masė padvigubėja bei tampa tiršta.
2. Tada persijokite kepimo miltelius, miltus bei kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišykite į kiaušinius.
3. Pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku, ar jau iškepė).
4. Iškeptą biskvitą atvėsinkite bei sutrupinkite į smulkius trupinius.
5. Tuomet sviestą ištirpinkite ir dėkite į trupinių masę. Viską išmaišykite, suminkykite ir formuokite rutuliukus.
6. Į suformuotus rutuliukus smeikite medinius pagaliukus ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
7. Po to šokoladą su pienu ištirpinkite garų vonelėje arba ant silpnos kaitros.
8. Imkite sustingusius popsiukus, merkite į išlydytą šokoladą, sukite, kol gražiai bei tolygiai pasidengia šokoladu ir papuoškite.
9. Paruoštus cake pops rutuliukus dėkite į skiklinę ir patiekite. Skanaukite!
Raktažodžiai:
saldainiai, saldumynai, desertai, cake pops, kiausiniai, kakava, sokoladas, pienas, popsiukai, kokoso drozles, riesutai, smulkinti riesutai
Šokoladinis tiramisų tortas
Red velvet tortas su švelniu kremu
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Velykinis tortas
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Kondencuoto pieno keksiukai
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Klasikinis tiramisu
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Raffaello tortas
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
BLYNAI SU RICOTTA
Tortas Snickers
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Tortas „Juodasis miškas“
Saldainiai Rafaelo
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS