Varškės ir cukinijos blyneliai su baravykais ir graikišku jogurtu
Kategorija: Daržovių patiekalai / Grybų patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- Varškė: 200 g
- Cukinija: 1 nedidelė (apie 150 g), tarkuota
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Baravykai (švieži arba džiovinti): 50 g
- Graikiškas jogurtas: 100 g
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Aliejus arba sviestas: kepimui (apie 1 valgomasis šaukštas)
Recepto paruošimas
1. Tarkuotą cukiniją dedameį dubenį ir šiek tiek pasūdome.
2. Paliekame pastovėti keletą minučių, kad išsiskirtų sultys, tuomet gerai nuspaudžiame, jog blyneliai nebūtų pernelyg drėgni.
3. Į didelį dubenį sudedame varškę ir šakute gerai sutriname, kad ji taptų vienalytė. Įmušame kiaušinius ir išplakame iki purios masės.
4. Į varškės ir kiaušinių masę įmaišome tarkuotą ir nuspaustą cukiniją. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
5. Jei naudojami džiovinti baravykai, juos iš anksto išmirkome šiltame vandenyje apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tuomet susmulkiname ir įmaišome į tešlą.
6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus arba sviesto. Dedame po šaukštą tešlos ir kepa blynelį iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
7. Patiekiame šiltus blynelius su šaukštu graikiško jogurto ir, jei norisi, dar šiek tiek baravykų ar kitų mėgstamų priedų.
8. Santrauka: Varškės ir cukinijos blyneliai su baravykais ir graikišku jogurtu – tai lengvai paruošiami, sveiki ir skanūs pusryčių blyneliai, kurių sudėtyje gausu baltymų bei vitaminų. Puikiai tinka sveiką gyvenimo būdą puoselėjantiems asmenims. Blyneliai gali būti kepami su įvairiais grybais bei patiekiami su skirtingais pieno produktais, kas leidžia receptą lengvai pritaikyti asmeniniams skoniams.