Potato gratin - bulvių gratinas

Kategorija: Grybų patiekalai / Bulvių patiekalai


Potato gratin - bulvių gratinas

Paskelbė:
22 Spalio 2023

Ingredientai

  • bulvės: 1,3-1,5 kilogramo
  • plakamoji grietinėlė: 700 mililitrų
  • pienas: 300 mililitrų
  • džiovinti baravykai: 30 gramų
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • valgomieji svogūnėliai: 2
  • česnakas: 4 skiltelių
  • tarkuotas muskato riešutas: šiek tiek
  • sviestas: 30 gramų
  • tarkuotas kietasis sūris: 50 gramų
  • druska
  • juodieji pipirai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą supilkite pieną ir grietinėlę, užkaiskite.

2. Tada ten pat sudėkite džiovintus baravykus, čiobrelius, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir česnako skilteles, įtarkuokite muskato riešuto ir įberkite du arbatinius šaukštelius druskos.

3. Viską ant silpnos ugnies pavirkite maždaug 10 minučių, tuomet nukeliame ir maždaug 30 minučių palikite uždengtą šiek tiek pravėsti.

4. Po to visą puodo turinį supilkite į kokteilinę arba rankinio trintuvo indą ir gerai sutrinkite.

5. Bulves nuskuskite ir mandolina arba maistiniu kombainu supjaustykite maždaug 2-3 milimetrų storio riekelėmis.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros.

7. Pasiruoškite didesnį kepimo indą - jo dugną bei sieneles gausiai ištepkite sviestu.

8. Lygiu sluoksniu klokite maždaug penktadalį bulvių.

9. Įberkite žiupsnį druskos ir užpilkite penktadaliu pasiruošto padažo.

10. Šitaip sluoksniuokite, kol nebelieka nei bulvių, nei padažo.

11. Pabaigoje viską pagardinkite tarkuotu sūriu bei juodaisiais pipirais.

12. Uždenkite kepimo indą folija ir dėkite kepti į orkaitę maždaug 70 minučių.

13. Nurodytam laikui praėjus, peiliu patikrinkite, ar bulvės jau yra suminkštėjusios.

14. Nuimkite folijos sluoksnį, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 10-15 minučių, kol viršus tampa gražios auksinės spalvos. Skanaukite!:)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: