Orkaitėje keptos bulvės grietinėlės padaže su pienu

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Orkaitėje keptos bulvės grietinėlės padaže su pienu

Paskelbė:

Ingredientai

  • bulvės: 1,5 kilogramo
  • česnakas: 1 skiltelės
  • sviestas: 50 gramų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • pienas: 300 mililitrų
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas

1. Paruoškite bulves: Nulupkite bulves ir supjaustykite jas labai plonais griežinėliais, kad jos tolygiai iškeptų ir gerai sugertų padažą.

2. Paruoškite kepimo indą: Kepimo indą (apie 20 centimetrų skersmens) įtrinkite perpjauta česnako skiltelėle, kad suteiktumėte subtilų aromatą, ir gausiai patepkite dalimi sviesto, kad bulvės nepriliptų ir įgautų sodresnį skonį.

3. Sluoksniuokite bulves: Sudėkite dalį bulvių griežinėlių į kepimo indą, kad padengtumėte dugną.

4. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Kartokite sluoksniavimą, kol sunaudosite visas bulves.

5. Paruoškite padažą: Supilkite pieną ir grietinėlę į indą ir gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytį mišinį.

6. Užpilkite šį mišinį ant bulvių, kad skystis beveik visiškai jas apsemtų.

7. Pridėkite sviestą: Likusį sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai išdėliokite ant bulvių viršaus. Tai padės sukurti auksinę plutelę kepimo metu.

8. Kepkite: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Įdėkite kepimo indą su bulvėmis į orkaitę ir kepkite apie 75–90 minučių, kol bulvės taps minkštos, o viršus gražiai apskrus. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo bulvių rūšies ir griežinėlių storio, todėl patikrinkite bulvių minkštumą įsmeigdami šakutę.

9. Patiekite: Išimkite patiekalą iš orkaitės ir leiskite jam kelias minutes atvėsti.

10. Patiekite karštą kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook