Senoviniai kukorai su mėsa
Kategorija: Bulvių patiekalai
- Reikės: 1 kg bulvių (virtų)
- 5 šaukštų miltų
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- džiūvėsėlių
Įdarui:
- 300 g žvėrienos (danieliaus kumpio) ar kitos mėsos
- 2 svogūnų
- 200 g morkų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio pipirų
Kaip gaminti
Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite. Tuomet jas nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltus ir gerai išmaišykite. Įdarui galite naudoti patinkančią virtą žvėrieną. Išvirtą mėsą sumalkite, sumaišykite su pakeptais svogūnais ir morkomis, dėkite pipirų, druskos. Drėgnomis rankomis iš bulvių masės suformuokite rutuliukus, juos suplokite padarydami paplotėlį ir į jį dėkite pasiruošto įdaro. Užspauskite kraštus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite orkaitėje apie 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Kukorus galima patiekti su mėgstamu padažu, kaip antai grybų.
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
Bulvių pyragėliai
Virtų bulvių cepelinai
Virtų bulvių cepelinai
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
Švilpikai iš saldžių bulvių
Bulvių kroketai su sūriu pagal Beatą
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Farširuotos bulvės su mesa
Purus bulvių apkepas su daržovėmis
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Pyragėliai su bulvių įdaru
Bulvių pyragas su grybais
Malta mėsa įdarytos bulvės
Blynai su bulvių koše
Itališkieji bulvių virtinukai Gnocchi
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Bulvės su pievagrybiais ir kiaušiniu, virtu be lukšto
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Bulvių plokštainis su morkomis