Senoviniai kukorai su mėsa

Kategorija: Bulvių patiekalai


Senoviniai kukorai su mėsa

Paskelbė:
09 Lapkričio 2023
  • Reikės: 1 kg bulvių (virtų) 
  • 5 šaukštų miltų 
  • 2 kiaušinių 
  • žiupsnelio druskos
  • džiūvėsėlių


Įdarui: 


  • 300 g žvėrienos (danieliaus kumpio) ar kitos mėsos  
  • 2 svogūnų  
  • 200 g morkų 
  • žiupsnelio druskos 
  • žiupsnelio pipirų 


Kaip gaminti


Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite. Tuomet jas nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltus ir gerai išmaišykite. Įdarui galite naudoti patinkančią virtą žvėrieną. Išvirtą mėsą sumalkite, sumaišykite su pakeptais svogūnais ir morkomis, dėkite pipirų, druskos. Drėgnomis rankomis iš bulvių masės suformuokite rutuliukus, juos suplokite padarydami paplotėlį ir į jį dėkite pasiruošto įdaro. Užspauskite kraštus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite orkaitėje apie 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Kukorus galima patiekti su mėgstamu padažu, kaip antai grybų.




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: