Bulvių-varškės piršteliai
Kategorija: Bulvių patiekalai / Varškės patiekalai
Ingredientai
- virtos bulvės: 4 (didesnės)
- krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
- varškės sūris: 4 riekelių (arba 100 gramų varškės)
- kiaušiniai: 2
- druska
- aliejus (virimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išvirkite, nulupkite bei sumalkite mėsmale (arba sutarkuokite smulkesne tarka). Tada sudėkite kiašinius, krakmolą, sutarkuokite sūrio riekeles arba dėkite varškę, pasūdykite bei išmaišykite. Padarykite tešlos lakštą maždaug 2 centimetrų storio bei supjaustykite piršteliais.
2. Tuomet įkaitinkite aliejų bei dėkite bulvinius pirštelius virti. Jeigu norisi, galima juos merkti į kiaušinio plakinį, o paskui į džiuvėsėlius bei kepti. Valgykite su savo geidžiamue padažiuku: spirgučių, sviesto-grietinės, grietinės, o aš pasirinkau grybų padažą. Skanaus!
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Bulvės su grybų ir spirgučių padažu
TINGINIAI - EŽIUKAI ARBA DURNIUKAI
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Skanieji bulviniai blynai su varške
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
Receptas: varškės žagarėliai
Virtų bulvių blynai su varške
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Virtų bulvių ir varškės blyneliai
Skrebučiai su krevetėmis
MOLIŪGŲ IR BULVIŲ BLYNAI
Nepaprastas varškės pyragas
Cukinijų ir varškės apkepas
Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje
Traškūs bulvių ir pievagrybių kroketai
Virtų bulvių paplotėliai su varške
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
Greiti cepelinai - niekada nemaniau, kad cepelinus galima pagaminti taip greitai!