Bulvių pyragas - Batatų kišas su pievagrybiais ir malta mėsa
Kategorija: Bulvių patiekalai
Iki šiol tikrai nebuvau pati didžiausia batatų fanė, nors kartais ir pasigamindavau patiekalų su jais. Šį kartą radau receptą, dėl kurio pirksiu batatus daug dažniau. Tikrai super. :)
1. Pirmiausia batatus supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite aliejumi išteptoje skardoje.
2. Jų viršų taip pat ištepkite aliejumi ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug20 minučių.
3. Per tą laiką, keptuvėje apkepkite maltą mėsą (aš rinkausi kiaulienos ir jautienos mišinį), ją pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
4. Atskiroje keptuvėje apkepinkite pievagrybius, cukinijas, moliūgo gabaliukus, smulkiai supjaustytas petražoles ir špinatus. Padruskinkite ir papirinkite.
5. Kiek atvėsus daržovėms, į jas įmuškite kiaušinius, įtarkuokite sūrio, viską gerai permaišykite.
6. Tada į skardelę su kepintais moliūgais dėkite apkeptą mėsą, pilkite daržovių ir kiaušinių masę.
7. Kepkite dar maždaug 25 minutes iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje oraitėje.
8. Patiekite su graikišku jogurtu, pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais bei krapais. Skanaukite!
Ingredientai
- batatų: 500 gramų
- nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
- maltos kiaulienos/jautienos: 400 gramų
- prieskoninių žolelių
- druskos
- pipirų
- pievagrybių: 300 gramų
- cukinijos: 70 gramų
- moliūgo: 70 gramų
- petražolių
- špinatų: 500 gramų
- kiaušinių: 6
- puskiečio sūrio: 100 gramų
- svogūnų laiškų
- krapų
- graikiško jogurto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia batatus supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite aliejumi išteptoje skardoje.
2. Jų viršų taip pat ištepkite aliejumi ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug20 minučių.
3. Per tą laiką, keptuvėje apkepkite maltą mėsą (aš rinkausi kiaulienos ir jautienos mišinį), ją pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
4. Atskiroje keptuvėje apkepinkite pievagrybius, cukinijas, moliūgo gabaliukus, smulkiai supjaustytas petražoles ir špinatus. Padruskinkite ir papirinkite.
5. Kiek atvėsus daržovėms, į jas įmuškite kiaušinius, įtarkuokite sūrio, viską gerai permaišykite.
6. Tada į skardelę su kepintais moliūgais dėkite apkeptą mėsą, pilkite daržovių ir kiaušinių masę.
7. Kepkite dar maždaug 25 minutes iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje oraitėje.
8. Patiekite su graikišku jogurtu, pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais bei krapais. Skanaukite!
Raktažodžiai:
pyragas, bulves, bulviu pyragas, batatu kisas, batatai, kiauliena, jautiena, mėsa, jogurtas, graikiškas jogurtas
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
Troškinys su malta mėsa
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai
Kiaulienos maltinukai - viduje sultingi, o viršus traškus
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
Cukinijų ir faršo kotletai
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Česnakinė lašiša orkaitėje
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS