Blynai su tarkuotais obuoliais

Kategorija: Blynų patiekalų receptai


Blynai su tarkuotais obuoliais

Paskelbė:

blynai su tarkuotais obuoliais yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek užkandžiui ar desertui. Skanūs, lengvi, su natūraliais vaisių saldumo ir gaivumo akcentais, jie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Obuoliai suteikia blynams ne tik puikų skonį, bet ir vitaminų bei skaidulų, o džiovintos spanguolės prideda papildomo aromato ir spalvos. Šis receptas puikiai tinka, jei norite išbandyti kažką kitokio nei tradiciniai blynai.


Nauda sveikatai:

  • Obuoliai – Obuoliai yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Jie yra geri vitamino C ir sklaidų šaltiniai, padedantys stiprinti imunitetą ir gerinantys virškinimą. Be to, obuoliuose yra antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir lėtina senėjimo procesus.

  • Džiovintos spanguolės – Nors džiovintos spanguolės nėra būtinos, jos suteikia blynams ne tik skonį, bet ir daugybę sveikatai naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminas C, skrandžio gleivinės apsauga, bei antioksidantai.

  • Pienas ir sviestas – Pienas ir sviestas suteikia blynams reikiamą kremiškumą ir skonį, o kartu jie papildys jūsų organizmą svarbiais baltymais ir kalciu.


Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Blynai su tarkuotais obuoliais yra puikus būdas mėgautis vaisiais ir papildomai gauti naudingų medžiagų, nes jie yra lengvai pagaminami, sotūs ir suteikia energijos visai dienai. Jie yra itin skanūs tiek su mėgstamais sirupais, tiek su šviežiomis uogomis ar jogurtu. Nesvarbu, ar mėgstate juos kaip pusryčius, ar lengvą užkandį, šie blynai tikrai paliks gerą įspūdį.


Ingredientai

  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • pienas: 300 mililitrų
  • kvietiniai miltai: 300 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • tirpintas sviestas: 60 gramų
  • tarkuoti obuoliai: 2
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintos spanguolės: 50 gramų (nėra būtina)
  • sviestas (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi bei tirpintu sviestu, supilame pieną ir lengvai permaišome.

2. Atskirame inde sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase.

3. Tuomet į tešlą sudedame sutarkuotus (burokinės tarkos pagalba) obuolius bei spanguoles. Permaišome tešlą.

4. Tada ant lengvai įkaitusios keptuvės pateptos sviestu kepame nedidelius blynelius.

5. Patiekiame su mėgstamais priedais. Mėgaujamės!

6. Pastebėjimas: Mes šį kartą valgėme su klevų sirupu.

7. Santrauka: Blynai su tarkuotais obuoliais – tai skanūs ir sotūs blynai, puikiai tinkantys bet kuriuo paros metu.