RECEPTAS: KINIŠKI BLYNAI (SCALLION PANCAKES)
Kategorija: Blynai
- miltai: ~210-250 gramų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo: 0,5 puodelio (kambario temperatūros)
- svogūnų laiškai: keletos
- aliejus (kepimui)
- Iš pradžių miltus sumaišome su druska bei vandeniu, užminkome tešlą, minkome maždaug 5 minutes. Tešla privalo gautis elastinga, ir vos vos limpanti. Tada tešlą aptepame aliejumi, uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu bei paliekame mažiausiai 30 minučių pailsėti.
- Tuomet tešlą padaliname į 4 lygias dalis, kiekvieną atskirai plonai iškočiojame, pabarstome smulkintais svogūnų laiškais, susukame į vyniotinuką, tą vyniotinuką susukame į spiralę (kaip sraigę), delnu paplojame bei atsargiai dar kartą iškočiojame. Plonai nesigaus, o to daryti ir nereikia.
- Paskui į keptuvę pilame maždaug pora valgomųjų šaukštų aliejaus, dedame po vieną blyną bei apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame ir skanaujame!
Šventėms – tortas „Snickers“
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Kiaušinius dažome natūraliai
Bulvių pyragas su grybais
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Veganiski virtinukai - labai skanus
Olandiški vaikų blynai
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tortas „Juodasis miškas“
Cukinijų blynai su svogūnų laiškais
keptos anties receptas
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele