Blyneliai su varške ir braškių padažu

Kategorija: Blynų patiekalų receptai


Blyneliai su varške ir braškių padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Pienas: 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai: 1 puodelis
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Augalinis aliejus: 20 ml
  • Vanilinis cukrus: 2 pakeliai
  • Liesa varškė: 200 g
  • Natūralus jogurtas: 2 šaukštai
  • Braškių: 250 g


Recepto paruošimas

1. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, kiaušinius ir aliejų, kol gausite vientisą tešlą.

2. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno ar vandens.

3. Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.

4. Varškę sumaišykite su jogurtu ir vienu pakeliu vanilinio cukraus, kol gausite kreminę masę.

5. Braškių padažui: braškes supjaustykite mažesniais gabalėliais, suberkite į nedidelį puodą, pabarstykite likusiu vaniliniu cukrumi ir virkite ant vidutinės ugnies, kol braškės išskirs sultis ir susidarys vientisas padažas.

6. Iškeptus blynelius aptepkite nedideliu kiekiu varškės įdaro, susukite arba perlenkite per pusę.

7. Patiekite blynelius su šiltu braškių padažu.

8. Santrauka: Blyneliai su braškių padažu – tai paprastas ir greitas receptas, kuris sugrąžins jus į vaikystės prisiminimus ir pradžiugins visą šeimą. Eksperimentuokite su ingredientų alternatyvomis ir priedais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią šio patiekalo variantą. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook