Kukurūzų miltų blyneliai su cinamonu

Kategorija: Blynų patiekalų receptai


Kukurūzų miltų blyneliai su cinamonu

Paskelbė:

Ingredientai

  • kukurūzų miltai: 400 gramų
  • pienas: 230 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • maltas cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio
  • mėgstamos uogos (arba uogienė)
  • aliejus (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia, suberkite kukurūzų miltus į didelį dubenį ir supilkite pieną.

2. Į tešlą įmuškite išplaktus kiaušinius.

3. Į mišinį pridėkite cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

4. Supilkite ištirpintą sviestą ir viską kruopščiai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai susijungtų.

5. Palikite tešlą pastovėti maždaug 30 minučių, kad kukurūzų miltai išbrinktų ir suteiktų tešlai purumo.

6. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.

7. Ant vidutinės ugnies kepkite nedidelius blynelius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.

8. Patiekite karštus blynelius, apibarstytus cukraus pudra ir cinamonu.

9. Galite papildomai pagardinti mėgstamomis šviežiomis uogomis arba uogiene.

10. Santrauka: Kukurūzų miltų blyneliai su cinamonu yra skanūs, lengvai paruošiami ir suteikiantys šilto komforto pojūtį patiekalai, puikiai tinkantys įvairioms progoms. Naudojant alternatyvius ingredientus, kaip augalinis pienas ar kokosų aliejus, receptą galima pritaikyti įvairiems mitybos poreikiams. Blyneliai yra maistingi, suteikia energijos ir puikiai dera su saldžiais priedais, tokiais kaip uogos ar uogienė.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook