Grūdėtos varškės blynai su šilauogių sirupu
Kategorija: Blynai / Varškės patiekalai
Ingredientai
- 0.5 puod. Kvietinių miltų
- 2 vnt. Kiaušinių
- 0.25 arb. š. Kepimo miltelių
- 0.1 arb. š. Druskos
- 0.25 puod. Pieno
- 2tbps Cukraus
- 1 arb. š. Valgomosios sodos
- 1 puod. Šilauogių (šaldytų)
- 0.5 vnt. Citrinų
- 0.5 puod. Grūdėtos varškės
Gaminimas
- Ant vidutinės ugnies dedame nedidelį puodą ir į jį sudedame šilauoges, pusę turimo cukraus ir įspaudžiame sultis iš citrinos. Leidžiame silpnai užvirti ir maišant kaitiname apie 5-6 minutes, kol viskas sutirštės. Atidedame į šoną.
- Tuo tarpu dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, likusį cukrų bei druską.
- Atskirame inde sumaišome varškę, pieną bei kiaušinio baltymus. Supilame ant sausų ingredientų.
- Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę su aliejumi ir dedame po 1-2 šaukštus tešlos. Apačiai apkepus ir pradėjus kilti burbulams, blynus apverčiame ir pakepame dar apie minutę.
- Dedame blynus į lėkštę ir apliejame šilauogių sirupu.
- Skanaus!
Šventėms – tortas „Snickers“
Pilno grūdo cinamoniniai blynai
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Tortas „Juodasis miškas“
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Mėsainis Insanity
Citrininis pyragas
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Olandiški vaikų blynai
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
Greitas Obuolių pyragas
Skanieji bulviniai blynai su varške
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Caprese vištiena
Graikiško jogurto blynai
Avižinė košė su cukinijomis
Kiaušinius dažome natūraliai
Su bulvėmis kepta silkės filė