Kataif (Qataeiyf) - arabiški miltiniai blynai su varške, obuoliais ir cinamonu
Kategorija: Blynai
Šie arabiški miltiniai blynai Ktaif arba Qataieyf su varške obuoliais ir cinamonu iškart patraukia kiekvieno valgytojo akį, o juos pasigaminti tikrai nėra labai sudėtinga, nors iš pirmo žvilgsnio taip gali ir nepasirodyti. Aš Jums papasakosiu kaip Juos ruošiu, kad visas gamybos procesas neprailgtų ir viskas puikiai pavyktų. Einame gaminti kartu su manimi šių nuostabiai atrodančių ir savo skoniu pritrenkiančių blynelių!
1. Pirmiausia į dubenį supilame vieną stiklinę pašildyto pieno, sudedame mieles ir cukrų, pamaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti.
2. Tuomet supilame kitą stiklinę pieno, vandenį, suberiame miltus ir druską.
3. Išmaišome, kad neliktų tešlos gumuliukų ir padedame šiltai vienai valandai.
4. Ant nemažos kaitros įkaitiname keptuvę, pradėjus kepti blynus ugnį sumažiname. Tešlą po truputį pilkite tiesiai iš dubenio i keptuvės viduriuką (jokių riebalų keptuvei nereikia), aš dariau maždaug 10 centimetrų skersmens blynelius, bet galite blynus kepti tokio dydžio kokio norisi. Įpylus tešlą, keptuvės vartyti visai nereikia, ji gražiai pasklis kiek jai reikia, gausis apvalus blynas. Kepkite tik vieną blyno pusę. Iš pradžių turi pradėti kilti ir sproginėti burbuliukai, o paskui paviršius pradeda džiūti. Kai paviršius bus sausas, reiškiasi blynas jau yra iškepęs.
5. Sudedame blynus ant kokio rankšluosčio ir uždengiame, palaikome šiek tiek, kad suminkštėtų ir nelūžinėtų.
6. Per tą laiką, pasidarykite įdarą, dėkite varškę i dubenėlį ir apibarstykite cukrumi, išmaišykite.
7. Kitame dubenėlyje burokinės tarkos pagalba sutarkuokite nuluptą obuolį, užbarstykite cukrumi ir cinamonu, išmaišykite.
8. Imkite paruoštą blyną, dėkite maždaug arbatinį šaukštelį varškės, ant varškės dėkite arbatinį šaukštelį obuolių ir užspauskite blyno kraštus trijose vietose, kaip matosi pas mane nuotraukose. Žinoma galite savo blyną formuoti kaip tik Jūs sugalvosite.:).
9. Paruoštus blynus aptepame tirpintu sviestu ir sudedame į kepimo skardą taip pat išteptą sviestu.
10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaujame!
Ingredientai
- Blynų tešlai:
- miltai: 2 stiklinių
- šiltas pienas: 2 stiklinių
- vanduo: trečdalio stiklinės
- šviežios mielės: 12 gramų
- cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio
- Įdarui:
- varškė: 200 gramų
- cukrus: pagal skonį
- obuoliai: 1 didesnio
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- Kepimui orkaitėje:
- tirpintas sviestas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenį supilame vieną stiklinę pašildyto pieno, sudedame mieles ir cukrų, pamaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti.
2. Tuomet supilame kitą stiklinę pieno, vandenį, suberiame miltus ir druską.
3. Išmaišome, kad neliktų tešlos gumuliukų ir padedame šiltai vienai valandai.
4. Ant nemažos kaitros įkaitiname keptuvę, pradėjus kepti blynus ugnį sumažiname. Tešlą po truputį pilkite tiesiai iš dubenio i keptuvės viduriuką (jokių riebalų keptuvei nereikia), aš dariau maždaug 10 centimetrų skersmens blynelius, bet galite blynus kepti tokio dydžio kokio norisi. Įpylus tešlą, keptuvės vartyti visai nereikia, ji gražiai pasklis kiek jai reikia, gausis apvalus blynas. Kepkite tik vieną blyno pusę. Iš pradžių turi pradėti kilti ir sproginėti burbuliukai, o paskui paviršius pradeda džiūti. Kai paviršius bus sausas, reiškiasi blynas jau yra iškepęs.
5. Sudedame blynus ant kokio rankšluosčio ir uždengiame, palaikome šiek tiek, kad suminkštėtų ir nelūžinėtų.
6. Per tą laiką, pasidarykite įdarą, dėkite varškę i dubenėlį ir apibarstykite cukrumi, išmaišykite.
7. Kitame dubenėlyje burokinės tarkos pagalba sutarkuokite nuluptą obuolį, užbarstykite cukrumi ir cinamonu, išmaišykite.
8. Imkite paruoštą blyną, dėkite maždaug arbatinį šaukštelį varškės, ant varškės dėkite arbatinį šaukštelį obuolių ir užspauskite blyno kraštus trijose vietose, kaip matosi pas mane nuotraukose. Žinoma galite savo blyną formuoti kaip tik Jūs sugalvosite.:).
9. Paruoštus blynus aptepame tirpintu sviestu ir sudedame į kepimo skardą taip pat išteptą sviestu.
10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaujame!
Raktažodžiai:
miltai, pienas, vanduo, mieles, cukrus, druska, varske, obuoliai, blynai, cinamonas, sviestas
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Paprastos bandelės su obuoliais be mielių
Čirviniai blynai su obuoliais
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Varškės kokteilis - tikrai tokį gaminsitės dar ne kartą
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Beatos varškės spurgos su obuoliais
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
Įdaryti riestainiai su varške
Blynų receptas su kefyru
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Virtų bulvių blynai su varške
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Avižinė košė su bananais ir cinamonu
Greitas varškės apkepas su baltu šokoladu - pamilau iš pirmo kąsnio