Kataif (Qataeiyf) - arabiški miltiniai blynai su varške, obuoliais ir cinamonu

Kategorija: Blynai


Kataif (Qataeiyf) - arabiški miltiniai blynai su varške, obuoliais ir cinamonu

Paskelbė:
10 Liepos 2022
Šie arabiški miltiniai blynai Ktaif arba Qataieyf su varške obuoliais ir cinamonu iškart patraukia kiekvieno valgytojo akį, o juos pasigaminti tikrai nėra labai sudėtinga, nors iš pirmo žvilgsnio taip gali ir nepasirodyti. Aš Jums papasakosiu kaip Juos ruošiu, kad visas gamybos procesas neprailgtų ir viskas puikiai pavyktų. Einame gaminti kartu su manimi šių nuostabiai atrodančių ir savo skoniu pritrenkiančių blynelių!



Ingredientai



  • Blynų tešlai:
    • miltai: 2 stiklinių
    • šiltas pienas: 2 stiklinių
    • vanduo: trečdalio stiklinės
    • šviežios mielės: 12 gramų
    • cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnelio
  • Įdarui:
    • varškė: 200 gramų
    • cukrus: pagal skonį
    • obuoliai: 1 didesnio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • Kepimui orkaitėje:
    • tirpintas sviestas

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia į dubenį supilame vieną stiklinę pašildyto pieno, sudedame mieles ir cukrų, pamaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti.
2. Tuomet supilame kitą stiklinę pieno, vandenį, suberiame miltus ir druską.
3. Išmaišome, kad neliktų tešlos gumuliukų ir padedame šiltai vienai valandai.
4. Ant nemažos kaitros įkaitiname keptuvę, pradėjus kepti blynus ugnį sumažiname. Tešlą po truputį pilkite tiesiai iš dubenio i keptuvės viduriuką (jokių riebalų keptuvei nereikia), aš dariau maždaug 10 centimetrų skersmens blynelius, bet galite blynus kepti tokio dydžio kokio norisi. Įpylus tešlą, keptuvės vartyti visai nereikia, ji gražiai pasklis kiek jai reikia, gausis apvalus blynas. Kepkite tik vieną blyno pusę. Iš pradžių turi pradėti kilti ir sproginėti burbuliukai, o paskui paviršius pradeda džiūti. Kai paviršius bus sausas, reiškiasi blynas jau yra iškepęs.
5. Sudedame blynus ant kokio rankšluosčio ir uždengiame, palaikome šiek tiek, kad suminkštėtų ir nelūžinėtų.
6. Per tą laiką, pasidarykite įdarą, dėkite varškę i dubenėlį ir apibarstykite cukrumi, išmaišykite.
7. Kitame dubenėlyje burokinės tarkos pagalba sutarkuokite nuluptą obuolį, užbarstykite cukrumi ir cinamonu, išmaišykite.
8. Imkite paruoštą blyną, dėkite maždaug arbatinį šaukštelį varškės, ant varškės dėkite arbatinį šaukštelį obuolių ir užspauskite blyno kraštus trijose vietose, kaip matosi pas mane nuotraukose. Žinoma galite savo blyną formuoti kaip tik Jūs sugalvosite.:).
9. Paruoštus blynus aptepame tirpintu sviestu ir sudedame į kepimo skardą taip pat išteptą sviestu.
10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: