KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI

Kategorija: Blynai


KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 4 šaukštų
    • kefyras: 100 mililitrų
    • sviestas: 40 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
  • Padažui (jeigu norisi):
    • bananai: 2
    • cukrus: 1 šaukšto
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • šaldytos, trintos ar sveikos mėgstamos uogos: 0,5 stiklinės
  1. Iš pradžių varškę gerai išsukame su kiaušiniais, cukrumi bei kefyru (kad nebeliktų varškės gumuliukų). Tuomet į šią masę supilame išlydytą sviestą. Miltus, sumaišiusios su kepimo milteliais, taip pat supilame į varškės masę bei viską gerai išmaiome. Tešla turi gautis tirštoka.
  2. Tada įkaitinkite "čirvinių" blynų keptuvę bei įpylusios po kelis šaukštus tešlos kepkite blynus. Prieš kedamos keptuvę galite šiek tiek patepti riebalais (priklausomai nuo turimos keptuvės). Šie blynai gaunasi itin minkšti bei gardūs. O jei prie jų dar labai tinka pasigaminti šiltą saldų padažiuką.
  3. Padažas: Bananus smulkiai supjaustome, užpilame su cukrumi, supilame vandenį bei sudedame šaldytas uogas. Aš pati įprastai naudoju šaldytas mėlynes (nuotraukoje taip pat), bet labai gardu ir su avietėmis, braškėmis. Viską paverdame ant nedidelės ugnies maždaug 5 minutes. Nukėlusios nuo ugnies sutriname smulkintuvu. Gaunasi aromatingas, gardus ir šiltas padažas prie čirvinių blynų. Pasimėgaujam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: