Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine
Kategorija: Blynų patiekalų receptai

Ingredientai
- varškė: 250 gramų
- kiaušiniai: 2
- grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
- miltai: 1,5 stiklinės (stengiamės nepridėti per daug, kartais užtenka 1 stiklinės su trupučiu)
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių varškę sutrupiname į dubenėlį.
2. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, druską bei cukrų, viską gerai išmaišome-ištriname šakutės pagalba.
3. Persijojame miltus.
4. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus, suminkome tešlą (man pačiai tiesiog užtenka pamaigyti šakute).
5. Tešla gaunasi šiek tiek limpanti prie rankų, todėl varškėčius formuokite drėgnomis rankomis.
6. Galiausiai kepkite iš visų pusių ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus.
7. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
Panašūs receptai

Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai

Purūs varškėčiai su bananais

Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams

GARDŪS MIELINIAI BLYNAI

Varškėčiai su bananais ir kokosų miltais, be įprastinių miltų

Blynų receptas su kefyru

Minkšti varškėčiai su aguonomis

Blynai su varške - varškėčiai be cukraus

Kefyro tešlos blynai

PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS

BLYNAI SU RICOTTA

Bynai su maskarpone