bananiniai blynai be gliuteno ir be pieno

Kategorija: Blynai


bananiniai blynai be gliuteno ir be pieno

Paskelbė:
21 Spalio 2023

Ingredientai

  • gerai prinokę bananai: 1 (su rudais taškeliais)
  • augalinis pienas: 0,5 stiklinės - 125 mililitrų (galima keisti ir karvės pienu)
  • kiaušiniai: 1 (arba 1 linų sėmenų "kiaušinis'0
  • grikių miltai: 50 mililitrų
  • avižiniai miltai: 100 mililitrų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (versijai be gliuteno - kepimo milteliai be gliuteno)
  • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • saldiklis: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina, dedame tik jeigu norisi dar saldesnių blynų; klevų sirupas arba cukrus)
  • riebalai: kepimui (geriausia naudoti ghee sviestą arba kokosų aliejų)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje sutrinkite prinokusį bananą šakute.

2. Tada prie banano masės pilkite pieną, dėkite kiaušinį ir papildomą saldiklį (jeigu nuspręsite naudoti). Gerai išmaišykite.

3. Tuomet indelyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną bei druską.

4. Birius produktus berkite prie skystų ir išmaišykite.

5. Keptuvėje įkaitinkite riebalus, dėkite po vieną šaukštą tešlos ir iškepkite blynus.

6. Patiekite su savo mėgstamais pagardais ar priedais ir skanaukite! ;)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: