Rikotos ir obuolių blynai su cinamonu ir kokosais
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Rikotos sūris: 60 g
- Tarkuotas obuolys: ½ vnt.
- Kokosų miltai: 1,5 v.š.
- Avižiniai miltai: 1,5 v.š.
- Kepimo milteliai: 0,5 a.š.
- Augalinis pienas (kokosų): šlakelis (pagal poreikį)
- Cinamonas: žiupsnelis
- Druska: žiupsnelis
- Ghee ir kokosų sviesto mišinys: kepimui
Recepto paruošimas
1. Kiaušinį išplakite iki lengvos putos.
2. Sudėkite rikotos sūrį ir švelniai maišykite, kol neliks gumulėlių.
3. Įpilkite truputį pieno ir gerai išmaišykite.
4. Po to įberkite kokosų ir avižinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
5. Įberkite druskos ir cinamono, dar kartą viską gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
6. Galiausiai įtarkuokite obuolį ir lengvai sumaišykite su tešla. Jei reikia, pridėkite lašą saldiklio, tačiau jei obuolys pakankamai saldus, papildomo saldumo gali nereikėti.
7. Įkaitinkite keptuvę ant nedidelės ugnies ir įpilkite ghee bei kokosų sviesto mišinio.
8. Tešlą dėkite šaukštu ant keptuvės ir kepkite tol, kol blynai taps aukso spalvos.
9. Neskubėkite versti blynų – leiskite jiems gerai apkepti iš vienos pusės, kad nesulūžtų per pusę.
10. Patiekite šiltus blynus ir mėgaukitės!