Itališkas baklažanų apkepas

Reikės:
2-3 baklažanų (priklauso nuo jūsų formos dydžio - aš kepiau gana didelį)
2-3 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų
2-3 mocarelos gabalėlių (standartinio dydžio)
100-150 g parmezano (tinka, pvz., Džiugas)
2 svogūnų
pusės česnako
gero šaukšto arba ryšulėlio baziliko (priklausomai nuo to, naudojate šviežią ar džiovintą)
1 a. š. raudonėlio
druskos, pipirų, šaukštelio cukraus
aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruošiame baklažanus: supjaustome juos plonomis riekelėmis (galima ir išilgai – kaip jums norisi), išdėliojame vienu sluoksniu lėkštėse ar ant pjaustymo lentelių, apibarstome druska ir paliekame bent pusvalandžiui. Taip baklažanas praras kartumą ir išleis skysčius.
2. Kubeliais susipjaustome svogūną, susmulkiname česnaką.
3. Sutarkuojame parmezaną, suplėšome mocarelą.
4. Gilioje, didelėje keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, suverčiame svogūną ir česnaką. Pakepiname, kol suminkštės ir pakvips.
5. Į keptuvę suverčiame pomidorus, pagardiname druska, pipirais, baziliku, raudonėliu, šaukšteliu cukraus, išmaišome ir troškiname, kol padažas sutirštės. Aš kokias 20 min troškinau uždengusi, o tada atidengiau ir dar šiek tiek pakepiau.
6. Kol padažas troškinasi, nusausiname baklažanus ir pakepiname keptuvėje iš abiejų pusių ant šlakelio aliejaus. Būkite atsargūs ir nepadauginkite, baklažanai riebalus labai greitai sugeria, tad patiekalas gali gautis per riebus.
7. Kai visos baklažano riekelės apkeptos, o padažas sutirštėjęs ir pilnas skonio, imamės sluoksniavimo. Imame kepimo indą, tepame kelis šaukštus padažo, nuklajome sluoksnį baklažano riekelių, barstome trečdaliu mocarelos ir parmezano, vėl tepame padažą, vėl baklažanus, ir taip tol, kol užkrausime paskutinį padažo ir sūrio sluoksnį.
8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame savo parmigianą apie 30 min. O jis skanus tiek šiltas, tiek šaltas, puikiai tinka į pietų dėžutę
2-3 baklažanų (priklauso nuo jūsų formos dydžio - aš kepiau gana didelį)
2-3 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų
2-3 mocarelos gabalėlių (standartinio dydžio)
100-150 g parmezano (tinka, pvz., Džiugas)
2 svogūnų
pusės česnako
gero šaukšto arba ryšulėlio baziliko (priklausomai nuo to, naudojate šviežią ar džiovintą)
1 a. š. raudonėlio
druskos, pipirų, šaukštelio cukraus
aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruošiame baklažanus: supjaustome juos plonomis riekelėmis (galima ir išilgai – kaip jums norisi), išdėliojame vienu sluoksniu lėkštėse ar ant pjaustymo lentelių, apibarstome druska ir paliekame bent pusvalandžiui. Taip baklažanas praras kartumą ir išleis skysčius.
2. Kubeliais susipjaustome svogūną, susmulkiname česnaką.
3. Sutarkuojame parmezaną, suplėšome mocarelą.
4. Gilioje, didelėje keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, suverčiame svogūną ir česnaką. Pakepiname, kol suminkštės ir pakvips.
5. Į keptuvę suverčiame pomidorus, pagardiname druska, pipirais, baziliku, raudonėliu, šaukšteliu cukraus, išmaišome ir troškiname, kol padažas sutirštės. Aš kokias 20 min troškinau uždengusi, o tada atidengiau ir dar šiek tiek pakepiau.
6. Kol padažas troškinasi, nusausiname baklažanus ir pakepiname keptuvėje iš abiejų pusių ant šlakelio aliejaus. Būkite atsargūs ir nepadauginkite, baklažanai riebalus labai greitai sugeria, tad patiekalas gali gautis per riebus.
7. Kai visos baklažano riekelės apkeptos, o padažas sutirštėjęs ir pilnas skonio, imamės sluoksniavimo. Imame kepimo indą, tepame kelis šaukštus padažo, nuklajome sluoksnį baklažano riekelių, barstome trečdaliu mocarelos ir parmezano, vėl tepame padažą, vėl baklažanus, ir taip tol, kol užkrausime paskutinį padažo ir sūrio sluoksnį.
8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame savo parmigianą apie 30 min. O jis skanus tiek šiltas, tiek šaltas, puikiai tinka į pietų dėžutę
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kiaušinius dažome natūraliai

Žuvies apkepas su bulvėmis ir moliūgu

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui

Kukuliai su bešamelio padažu

Baklažanų apkepas

Itališka peperonata

Makaronų apkepas su daržovėmis

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija

Bazilikų padažas

Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu

KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"

BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU

CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS

DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Baltas padažas kotletams

SUMUŠTINUKAI SU MOCARELA SŪRIU

Pica su mocarela ir pomidorais

Šventėms – tortas „Snickers“

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai