Švediškai keptos įpjautos bulvės prkaitėje
Kategorija: Bulvių patiekalai
Šių švedišką bulvių kepimo būdą nusižiūrėjau vienoje receptų laidoje, labai sužavėjo jų išvaizda. Darbo su bulvėmis šiek tiek yra, bet norint jas išsikepti kažkaip kitaip ir sužavėti visus skanautojus toks receptas puikiai tinka. Galiu tik pasakyti, kad gaminant antrą ar trečią kartą, visas procesas palengvėja. Pirmą kartą buvo kiek sudėtingiau. :)
1. Pirmiausia šviežias bulves gerai nuplaukite. Kaip lengvai bei paprastai supjaustyti bulves galite paskaityti ir pažiūrėti paspaudę čia.
2. Po to bulves iš visų pusių aptepkite šlakeliu aliejaus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi arba folija išklotos kepimo skardos.
3. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
4. Per tą laiką prikaistuvyje sumaišykite sviestą, aliejų bei labai smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol sviestas ištirps, o česnakas ims skleisti aromatą.
5. Praėjus pirmosioms 15 kepimo minučių, išimkite bulves iš orkaitės. Šepetėliu aptepkite jas maždaug puse pasiruošto sviesto bei aliejaus mišinio.
6. Peiliu atsargiai šiek tiek praskleiskite griežinėlius, kad šio mišinio patektų ir į tarpelius. Dėkite kepimo skardą atgal į orkaitę bei kepkite dar maždaug 20 minučių.
7. Praėjus šiam laikui, dar kartą pakartokite tą patį: apšlakstykite bulves likusiu aliejaus bei sviesto mišiniu. Vėl stenkitės, kad jo patektų tarp bulvių griežinėlių. Apibarstykite žiupsneliu druskos bei pipirais.
8. Kepkite dar maždaug 20-30 minučių, kol bulvės bus gražios aukso spalvos. Iškepusios bulvės turi būti apskrudusios bei traškios išorėje, o viduje - minkštos. Pasilepinam nuostabiomis bulvėmis!
Ingredientai
- šviežios vidutinio dydžio bulvės
- aliejus
- sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
- aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 4 skiltelių
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šviežias bulves gerai nuplaukite. Kaip lengvai bei paprastai supjaustyti bulves galite paskaityti ir pažiūrėti paspaudę čia.
2. Po to bulves iš visų pusių aptepkite šlakeliu aliejaus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi arba folija išklotos kepimo skardos.
3. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
4. Per tą laiką prikaistuvyje sumaišykite sviestą, aliejų bei labai smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol sviestas ištirps, o česnakas ims skleisti aromatą.
5. Praėjus pirmosioms 15 kepimo minučių, išimkite bulves iš orkaitės. Šepetėliu aptepkite jas maždaug puse pasiruošto sviesto bei aliejaus mišinio.
6. Peiliu atsargiai šiek tiek praskleiskite griežinėlius, kad šio mišinio patektų ir į tarpelius. Dėkite kepimo skardą atgal į orkaitę bei kepkite dar maždaug 20 minučių.
7. Praėjus šiam laikui, dar kartą pakartokite tą patį: apšlakstykite bulves likusiu aliejaus bei sviesto mišiniu. Vėl stenkitės, kad jo patektų tarp bulvių griežinėlių. Apibarstykite žiupsneliu druskos bei pipirais.
8. Kepkite dar maždaug 20-30 minučių, kol bulvės bus gražios aukso spalvos. Iškepusios bulvės turi būti apskrudusios bei traškios išorėje, o viduje - minkštos. Pasilepinam nuostabiomis bulvėmis!
Keptos šviežios bulvės su česnaku orkaitėje
Bulvytės fri orkaitėje be riebalų
VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Tarkuoti bulviniai blynai kepti orkaitėje pagal Beatą
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Labai skani F1 bulvinė pica su kiaulienos faršu ir sūriu
Orkaitėje keptos bulvės
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Malta mėsa įdarytos bulvės
Patobulinti bulviniai blynai
Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis
Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
Bulvių "kišenėlės"
Kugelis kitaip - labai džiaugiuosi išmėginusi
KALAKUTIENOS MALTINIAI BULVIŲ PATALUOSE
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje
Portugališkas keptų bulvių receptas
Virtų bulvių vyniotinis su faršu