Švediškai keptos įpjautos bulvės prkaitėje

Kategorija: Bulvių patiekalai


Švediškai keptos įpjautos bulvės prkaitėje

Paskelbė:
29 Rugpjūčio 2022
Šių švedišką bulvių kepimo būdą nusižiūrėjau vienoje receptų laidoje, labai sužavėjo jų išvaizda. Darbo su bulvėmis šiek tiek yra, bet norint jas išsikepti kažkaip kitaip ir sužavėti visus skanautojus toks receptas puikiai tinka. Galiu tik pasakyti, kad gaminant antrą ar trečią kartą, visas procesas palengvėja. Pirmą kartą buvo kiek sudėtingiau. :)



Ingredientai



  • šviežios vidutinio dydžio bulvės
  • aliejus
  • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
  • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 4 skiltelių
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia šviežias bulves gerai nuplaukite. Kaip lengvai bei paprastai supjaustyti bulves galite paskaityti ir pažiūrėti paspaudę čia.
2. Po to bulves iš visų pusių aptepkite šlakeliu aliejaus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi arba folija išklotos kepimo skardos.
3. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
4. Per tą laiką prikaistuvyje sumaišykite sviestą, aliejų bei labai smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol sviestas ištirps, o česnakas ims skleisti aromatą.
5. Praėjus pirmosioms 15 kepimo minučių, išimkite bulves iš orkaitės. Šepetėliu aptepkite jas maždaug puse pasiruošto sviesto bei aliejaus mišinio.
6. Peiliu atsargiai šiek tiek praskleiskite griežinėlius, kad šio mišinio patektų ir į tarpelius. Dėkite kepimo skardą atgal į orkaitę bei kepkite dar maždaug 20 minučių.
7. Praėjus šiam laikui, dar kartą pakartokite tą patį: apšlakstykite bulves likusiu aliejaus bei sviesto mišiniu. Vėl stenkitės, kad jo patektų tarp bulvių griežinėlių. Apibarstykite žiupsneliu druskos bei pipirais.
8. Kepkite dar maždaug 20-30 minučių, kol bulvės bus gražios aukso spalvos. Iškepusios bulvės turi būti apskrudusios bei traškios išorėje, o viduje - minkštos. Pasilepinam nuostabiomis bulvėmis!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: