Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Kategorija: Apkepai
Toks apkepas labai patiko net tiems, kas nemėgsta šparaginių pupelių. Tikrai rekomenduoju. :)
1. Pirmiausia sušaldytas pupeles paverdame maždaug 8 minutes pasūdytame vandenyje ir nupilame vandenį.
2. Tuomet pakepiname smulkiai supjaustytą morką su svogūnu, įdedame pupeles, truputį pakepiname, maždaug porą minučių, įberiame dar druskos bei pipirų, pagal savo skonį, ir suberiame į puodą, kad būtų patogiau išmaišyti.
3. Pakepiname faršą, pagardiname druska, pipirais ir smulkiai supjaustytomis česnako skiltelėmis
4. Tada sudedame faršą kartu su pupelėmis bei morkomis, viską išmaišome ir sudedame į kepimo formą.
5. Po to išplakame kiaušinius su pienu, įberiame druskos bei užpilame faršo ir pupelių masę.
6. Paskui į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę dėkite apkepą ir kepkite maždaug 15-20 minučių.
7. Likus kažkur 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apibarstykite sutarkuoto sūrio ir krapų mišiniu. Dar pakepkite, patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- šparaginės pupelės: 700 gramų (turėjau namines šaldytas)
- morkos: 1 (didelės)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- faršas: 500 gramų (naudoju kiaulienos)
- kiaušiniai: 3-4
- pienas: 200 mililitrų
- tarkuotas fermentinis sūris
- druska
- pipirai
- česnakas: 2 skiltelių
- krapai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sušaldytas pupeles paverdame maždaug 8 minutes pasūdytame vandenyje ir nupilame vandenį.
2. Tuomet pakepiname smulkiai supjaustytą morką su svogūnu, įdedame pupeles, truputį pakepiname, maždaug porą minučių, įberiame dar druskos bei pipirų, pagal savo skonį, ir suberiame į puodą, kad būtų patogiau išmaišyti.
3. Pakepiname faršą, pagardiname druska, pipirais ir smulkiai supjaustytomis česnako skiltelėmis
4. Tada sudedame faršą kartu su pupelėmis bei morkomis, viską išmaišome ir sudedame į kepimo formą.
5. Po to išplakame kiaušinius su pienu, įberiame druskos bei užpilame faršo ir pupelių masę.
6. Paskui į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę dėkite apkepą ir kepkite maždaug 15-20 minučių.
7. Likus kažkur 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apibarstykite sutarkuoto sūrio ir krapų mišiniu. Dar pakepkite, patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
krapai, pupeles, sparagines pupeles, farsas, kiaulienos farsas, morkos, pienas, kiausiniai, apkepas
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Čili sriuba su faršu
Mišrainė su kepta duona, pupelėmis ir obuoliais
Pupelių ir česnakų padažas
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Čili sriuba
Pica su faršu
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Greitas maltos mėsos šnicelis
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Burokėlių lapų sriuba
Tradiciniai lietuviški cepelinai
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Makaronai “tagliatelle” su faršu
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis