Rūkytos lašišos ir krapų apkepas

Kategorija: Apkepai


Rūkytos lašišos ir krapų apkepas

Paskelbė:
04 Balandžio 2020

Ingredientai:

  • Tešlai:
    • miltai: 125 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • šaltas sviestas: 75 gramų (supjaustytas mažais kubeliais)
    • šaltas vanduo
  • Įdarui:
    • grietinėlė: 125 mililitrų
    • krienai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • susmulkinti kaparėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • rūkyta lašiša: 200 gramų
    • krapai

  1. Recepto paruošimas:

  2. Pirmiausia persijojame miltus ir druską, sudedame sviestą ir virtuviniu mikseriu maišome kol masė taps biri.
  3. Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti.
  4. Tada tešlą iškočiojame ir įdedame į kepimo formą. Tešlą priremiame prie formos.
  5. Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir įberiame pupelių arba kitų kruopų ir įdedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
  6. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į įkaitintą orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 10 minučių.
  7. Tada išimame kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame maždaug 5 minutes.
  8. Per tą laiką, kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą: Grietinėlę, krienus, citrinos sultis, kaparėlius, druską ir pipirus gerai išmaišome.
  9. Tada sudedame kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišome.
  10. Įdarą supilame į tešlą ir kepame maždaug 35-40 minučių.
  11. Ištrauktą užkepą paliekame 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekiant ant stalo. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: