Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Kategorija: Apkepai
Ingredientai:
- Tešlai:
- miltai: 125 gramų
- druska: žiupsnelio
- šaltas sviestas: 75 gramų (supjaustytas mažais kubeliais)
- šaltas vanduo
- Įdarui:
- grietinėlė: 125 mililitrų
- krienai: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: 1 šaukšto
- susmulkinti kaparėliai: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 3
- rūkyta lašiša: 200 gramų
- krapai
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia persijojame miltus ir druską, sudedame sviestą ir virtuviniu mikseriu maišome kol masė taps biri.
- Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti.
- Tada tešlą iškočiojame ir įdedame į kepimo formą. Tešlą priremiame prie formos.
- Ant tešlos uždedame kepimo popierių ir įberiame pupelių arba kitų kruopų ir įdedame tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į įkaitintą orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 10 minučių.
- Tada išimame kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame maždaug 5 minutes.
- Per tą laiką, kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą: Grietinėlę, krienus, citrinos sultis, kaparėlius, druską ir pipirus gerai išmaišome.
- Tada sudedame kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišome.
- Įdarą supilame į tešlą ir kepame maždaug 35-40 minučių.
- Ištrauktą užkepą paliekame 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekiant ant stalo. Skanaujame!
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Migdolų pyragas su uogiene
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Raudonojo aksomo tortas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Lietinių kąsneliai su lašišomis
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Lašiša su ypatingu pagardu
Skanusis močiutės obuolių pyragas
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis