Lenkiškos silkių ir bulvių salotos
Kategorija: Žuvies patiekalai
Silkės, bulvės ir rauginti agurkai – klasikinis receptas, žinomas ne tik Lenkijoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Ruošiant šias salotas griežtų taisyklių nėra: galima įdėti kietai virtą kiaušinį ar rūgštų obuolį, o majonezą maišyti perpus su grietine.
INGREDIENTAI
- Silkė 400 g filė; gali būti dūmo skonio
- Svogūnai 1 vnt.
- Bulvės 1 kg verdant nesubyrančių
- Agurkai 4 vnt. rauginti
- Majonezas 2 valg. š.
- Druska 0,25 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
KAIP GAMINTI
1. Išvirkite bulves su lupenomis. Ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite silkę ir agurkus.
3. Susmulkinkite svogūną.
4. Viską sumaišykite, užberkite prieskonių, uždėkite majonezo ir palikite bent kelioms valandoms šaldytuve, kad „susidraugautų“ visi skoniai.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite silkę ir agurkus.
3. Susmulkinkite svogūną.
4. Viską sumaišykite, užberkite prieskonių, uždėkite majonezo ir palikite bent kelioms valandoms šaldytuve, kad „susidraugautų“ visi skoniai.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Silkė garstyčių padaže
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Kiaušinius dažome natūraliai
Karšta silkių užkandėlė
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
BULVĖS ĮDARYTOS SILKE
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Su bulvėmis kepta silkės filė
Silkė su pomidorais
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Troškinti silkių suktinukai
Silkės ir grybų mišrainė
keptos anties receptas
Vokiški silkės suktinukai
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Grybų salotos su silke
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?