Tortilijų krepšeliai su krevetėmis, avokadais ir mangais
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- Krevetės: 150 g
- Avokadai: 1 vnt.
- Mangai: 1 vnt.
- Čili pipirai: 0,5-1 vnt. (pagal skonį)
- Granatų sėklos: sauja
- Citrinos sultys: šiek tiek
- Tortilijos: 2-3 vnt.
- Krapai: papuošti (nebūtina)
Recepto paruošimas
1. Pasiruošti ingredientus.
2. Iš tortilijų sausainių formele (ar stikline) išpjauti apskritimus. Jie turėtų būti tokio dydžio, kad idėjus į keksiukų formelę padengtų dugną ir susiformuoti kiek aukštesni krašteliai.
3. Apskritimus išdėlioti keksiukų formoje, prispausti prie dugno ir plonu sluoksniu patepti aliejumi.
4. Krepšelius kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 170 C temperatūros apie 15 min. Stebėti, kad nesudegtų. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo orkaitės.
5. Iškepusius krepšelius perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
6. Tuo tarpu mangą nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į lėkštę.
7. Avokadą nulupti, išimti kaulą ir supjaustyti panašiais gabaliukais kaip mangas. Sudėti į lėkštę.
8. Sudėti krevetes. Jos gali būti ir virtos, ir keptos. Jeigu naudojamos didesnės, jas šiek tiek pasmulkinti peiliu.
9. Čili pipirą supjaustyti žiedais ar smulkiau (kiekis priklauso nuo asmeninio pomėgio). Sudėti į lėkštę.
10. Suberti granatų sėklas.
11. Įspausti šiek tiek citrinos sulčių, berti druskos ir pipirų.
12. Viską gerai išmaišyti.
13. Paruoštą masę dėti į tortilijų krepšelius. Papuošti papildomai krapų šakelėmis.
Panašūs receptai











