Silkės mišrainė su morkomis ir keptomis pupelėmis pomidorų padaže

Kategorija: Žuvies patiekalai / Salotos, mišrainės


Silkės mišrainė su morkomis ir keptomis pupelėmis pomidorų padaže

Paskelbė:
23 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • silpnai sūdyta silkės filė: 400 gramų
  • morkos: 1 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • keptos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
  • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejus: ~2-3 valgomųjų šaukštų (kepimui)
  • druska



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia morkas nuskutame ir sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.

2. Tada suberiame į garų puodą ir kaitiname, kol suminkštėja.

3. Jeigu neturite garų puodo, tai galite suberti į metalinį sietelį ir kaitinti puode virš verdančio vandens garų.

4. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname aliejuje, kol suminkštėja.

5. Suberiame paruoštas morkas į svogūnus ir maždaug 60 sekundžių pakepiname.

6. Tuomet įmaišome pupeles su padažu ir pomidorų pastą. Paliekame pravėsti.

7. Pravėsusias daržoves sumaišome su gabaliukais pasmulkinta silke.

8. Paliekame kelias valandas pastovėti, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje ir tada pagardiname druska pagal savo skonį.

9. Patiekiame ir skanaujame! Itin gardu su karštomis virtomis bulvėmis arba riekele ruginės duonos.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: