Orkaitėje užkepti koldūnai su sūriu ir grietine
Kategorija: Užkandžių receptai
Orkaitėje užkepti koldūnai su sūriu ir grietine – paprasta, greita ir labai skanu!
Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie nori greitai paruošti sotų ir skanų patiekalą, nes šaldyti koldūnai ir paprasti ingredientai gali sukurti tikrą gurmanišką šventę. Sūrio ir grietinės padažas suteikia koldūnams švelnumo ir kreminės tekstūros, o pomidorų pasta prideda subtilaus skonio ir spalvos. Šis patiekalas bus puikus pasirinkimas vakarienei arba pietums, o orkaitėje paruošti koldūnai leis pasimėgauti gardžiu ir šiltu patiekalu.
Kodėl šis receptas naudingas?
- Greitas paruošimas: Receptas užtrunka minimaliai laiko – tereikia sudėti ingredientus ir viską pakepti orkaitėje.
- Subalansuotas patiekalas: Koldūnai su sūriu ir grietine suteikia tiek baltymų, tiek angliavandenių, o padažas prideda papildomų vitaminų ir mineralų.
- Puikus skonis: Sūris ir pomidorų pasta suteikia gaivumo ir išskirtinį skonį, o orkaitėje kepant susidaro skani ir kvapni pluta.
Ingredientai
- šaldyti koldūnai: 400 gramų
- grietinė: 200 gramų (15% riebumo)
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 200 mililitrų
- kietasis sūris: 150 gramų
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje kepimo formą ištepame aliejumi.
2. Ant dugno sudedame koldūnus.
3. Tuomet grietinę, pomidorų pastą, ir vandenį išmaišome iki vientisos masės, įberiame druskos, pipirų, dar kartą gerai išmaišome.
4. Tada būsimą padažą supilame ant koldūnų bei indą pusvalandžiui pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
5. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos viską apibarstome tarkuotu sūriu. Skanaus!